Aktuālā intervija

VM iecerējusi dienesta izmeklēšanu par neizdarībām e-veselības projektā

Aktuālā intervija

ASV vēlēšanu rezultāti. Analizē Saeimas frakciju pārstāvji

Valsts ieņēmumu dienesta jaunā vadītāja Ilze Cīrule

VID jaunās vadītājas mērķis – panākt, lai uzņēmēji labprāt maksātu nodokļus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) jaunās ģenerāldirektores Ilzes Cīrules izvirzītais būtiskākais mērķis VID vadībā ir radīt uzņēmējdarbības attīstībai labvēlīgāku vidi un to, lai uzņēmēji labprāt maksātu nodokļus.

Cīrule intervijā Latvijas Radio raidījumā "Aktuālā intervija" sacīja, ka VID stratēģiskais mērķis ir panākt, lai nodokļos tiek iekasēts noteikts līdzekļu apjoms no valsts iekšzemes kopprodukta. Taču šis, pēc Cīrules teiktā, vairāk ir "tehnisks mērķis".

"Būtiskākais mērķis ir radīt šo darbības vidi, kas veicinātu uzņēmējdarbības attīstību un to, lai gan uzņēmēji, gan privātpersonas būtu gatavas brīvprātīgi šos nodokļus  maksāt," teica Cīrule.

Viņa piebilda, ka uzņēmējdarbības videi jābūt ērtai un pievilcīgai "labajam nodokļu maksātājam",  "un kur tas negodīgais nodokļu maksātājs vai nemaksātājs saprastu, ka viņa nodarījums nepaies secen un ka par to viņam draudēs adekvāts sods".

Ilze Cīrule 

Precējusies

Bērni - meita Anita, dēls Kristaps

Izglītība: 

Beigusi Rīgas Politehnisko institūtu, Arhitektūras fakultāte

2003 - ieguvusi Rigas Biznesa institūta maģistra diplomu

Karjera: 

2001.- iIevēlēta par apdrošināšanas AS "Balta" valdes locekli

2003- AAS "Balta" viceprezidente

2005.- Aizgājusi no darba AS "Balta", atbrivota no valdes locekla amata

2006- AS "Parekss apdrošinašanas kompānija" Pārdošanas attīstības daļas vadītāja

dati: LETA

Viņa atzina, ka šo mērķi var sasniegt ilgākā laika periodā.

"Tas noteikti nav mērķis tuvākajam pusgadam," teica Cīrule, norādot, ka, VID strādājot komandā, vidi var padarīt draudzīgāku nodokļu maksātājiem.

Jautāta par uzdevumu samazināt VID darbinieku skaitu, Cīrule atzina, ka pašlaik runa nav par reāli strādājošu cilvēku skaita samazināšanu, bet neaizpildīto štata vietu samazināšanu. Pašlaik neaizpildītu štata vietu skaits VID ir visai liels – apmēram 300-400 vietu.

"Pamatā veiksim optimizāciju, saīsinot šo štatu sarakstu, un tad jau skatīsimies, kur e-pakalpojumu ieviešanas rezultātā varam darīt ar reālo resursu. Jo ir ļoti labi jāsaprot, ka ir vajadzīgi līdzekļi, no kā paaugstināt algas atslēgas personām, un tas ir vienīgais veids, kā šos līdzekļus iegūt," atzina Cīrule.

Viņa Latvijas Televīzijas raidījumā "Viens pret vienu" atzina, ka neplāno veikt darbinieku rotācijas dienestā.

Viņa piebilda, ka rotācijas nav instruments negodprātīgu darbinieku sodīšanai, bet gan veids, kā pamainīt atbildību par noteiktām funkcijām, lai ar svaigu skatu paraudzītos uz iespējām efektivizēt darbu.

Tāpat Cīrule norādīja, ka turpinās strādāt ar pašreizējiem VID ģenerāldirektora vietniekiem. Pašlaik viņai neesot neviena argumenta, kas liktu apšaubīt vietnieku atbilstību amatiem.

Savukārt taujāta, vai nebaida tas, ka ir pietiekami daudz gribētāju kontrolēt VID darbu, Cīrule noteica, ka mēģinās izveidot darbības modeli, kā maksimāli izvairīties no šādas ietekmes.

"Jo es esmu apņēmusies maksimāli uzklausīt visas ieinteresētās puses, bet nekādā gadījumā ne paklausīt."

Cīrule teica, ka valdība viņai esot apsolījusi, ka tā centīsies darīt visu, lai VID darbs turpmāk būtu brīvs no politiskās ietekmes. "Nu, gribas ticēt šiem solījumiem."

Jau ziņots, ka vairāk nekā piecus mēnešus pēc VID iepriekšējās vadītājas Ināras Pētersones atlūguma valdība otrdien, 8.novembrī, šajā amatā apstiprināja jaunu ģenerāldirektori –  Ilzi Cīruli. Viņa gatava sākt darbu VID ģenerāldirektores amatā 14.novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti