VID izveidojis jaunas lietotnes viedtālruņiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pilnveidojis savus elektroniskos pakalpojumus un izveidojis divas jaunas mobilās lietotnes.

Lietotne „Attaisnotie izdevumi” paredzēta, lai iedzīvotāji varētu iesniegt gada ienākuma deklarāciju, izmantojot savu viedtālruni. Savukārt lietotne „Aizdomīgie darījumi” izveidota, lai jebkurš anonīmi varētu nosūtīt čeku vai kvīti, ja ir radušās aizdomas, ka uzņēmēji ir rīkojušies negodprātīgi.

"Attaisnotie izdevumi - tas ir viens no populārākajiem pakalpojumiem. Tajā brīdī, kad mēs, teiksim, saņemam čeku vai kvīti, gada laikā viņa mēdz pazust, mēs viņu mēdzam kaut kur nolikt, viņa mēdz saburzīties, izdzist, un tad vienkārši mums vairs darījuma apliecinošā dokumenta nav. Tad ir šī iespēja uzreiz pēc saņemšanas šo čeku vai kvīti nofotografēt un aizsūtīt, lai viņa gada laikā uzkrājās attiecīgās personas kontā," stāsta VID pārstāve Evita Teice-Mamaja.

"Aplikācija „Aizdomīgie darījumi” - tātad tā ir arī iespēja ikvienam iedzīvotājam tā kā iesaistīties cīņā pret ēnu ekonomiku un palīdzēt atbalstīt mūsu Valsts ieņēmumu dienestu. Proti, arī tajā brīdī, kad mēs saņemam kādu čeku, kvīti vai kādu citu darījuma apliecinošu dokumentu, kurš mums šķiet aizdomīgs. To čeku vai kvīti mēs uzreiz ar savu viedtālruni varam nofotografēt un nosūtīt Valsts ieņēmuma dienestam. Un tālāk tas jau ir Valsts ieņēmuma dienesta darbs - skatīties, vai ir pamats aizdomām, vai ir kādi nodokļu nenomaksas vai krāpšanās riski."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti