VID izmeklē «aplokšņu algu» izmaksu kādā Latgales futbola klubā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde 2021. gada aprīlī ir uzsākusi kriminālprocesu par “aplokšņu algu” izmaksu vienā no Latgales reģiona futbola klubiem, informēja VID.

Veicot sākotnējās pirmstiesas izmeklēšanas darbības, tika noskaidrots, ka futbola klubs no 2020. gada janvāra līdz šim brīdim grāmatvedības reģistros nav uzrādījis darba samaksu un neuzskaitīto un neaprēķināto darba algu ir neoficiāli izmaksājis skaidrā naudā klubā reģistrētajiem sportistiem un darbiniekiem.

Valstij nodarītā zaudējuma apmērs nenomaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veidā tiks noskaidrots izmeklēšanas laikā.

Kriminālprocess uzsākts par darba samaksas noteikumu pārkāpšanu (Krimināllikuma 217.1 pants).

VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde veica kratīšanas kriminālprocesā iesaistītā futbola kluba juridiskajā adresē, birojā, personas dzīves vietā un transportlīdzekļos. Kratīšanu laikā tika atrasta un izņemta skaidra nauda, “aplokšņu algu” saraksti, līgumi, datori, grāmatvedības dokumenti, kā arī citi kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Kriminālprocesā viena persona ir atzīta par aizdomās turēto,

un personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš
00:00 / 00:56
Lejuplādēt

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš norādīja: “Tāpat [kratīšanās] izņemti pieci tūkstoši eiro skaidrā naudā, ko bija paredzēts izmaksāt spēlētājiem pēc piektdienas spēles. Aizdomās turamā statusā ir viena persona. Viņai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Šajā gadījumā tas ir mazāk smags noziegums, un sods paredzēts līdz diviem gadiem reālā brīvības atņemšana.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti