Rīta Panorāma

"Bruņota un bīstama" - aktrises Zanes Daudziņas monoizrāde

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar VID ģenerāldirektori Ināru Pētersoni

VID ģenerāldirektore liek pārskatīt Muitas pārvaldes struktūru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone pēc konstatētajiem pārkāpumiem Eiropas Savienības tranzīta regulas ieviešanā uzdevusi pārskatīt Muitas pārvaldes struktūru, to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" atzina VID vadītāja.

Viņasprāt, ir jāizlīdzina darbu sadalījums starp Muitas pārvaldes direktora vietniekiem. Patlaban darbu sadalījums nav līdzsvarots.

Tāpat Pētersone atklāja, ka VID ir izveidotas divas darba grupas par nodokļu un muitas jomu. Tās vērtē, lai komersanti saskartos ar mazāku birokrātiju un procedūras tiktu padarītas uzņēmējiem draudzīgākas.

Darba grupas ar saviem secinājumiem nāks klājā novembrī.

Jau vēstīts, ka Valsts ieņēmumu dienesta vadība par Eiropas Savienības tranzīta regulas prasību neieviešanu uz disciplinārlietas laiku atstādinājusi muitas priekšnieku Tāli Kravali.  

Šobrīd Eiropas regulas prasības paredz, ka, lai saņemtu kravas tranzītam nepieciešamos pavaddokumentus, krava fiziski jāuzkrauj uz mašīnas, jānoplombē un tikai tad jāsāk dokumentu kārtošanu. Kaut šie nosacījumi jau 10 gadus attiecas arī uz muitas procedūrām Latvijā, te tas darīts pretēji – no sākuma kārtota dokumentācija un tikai tad uzkrauta attiecīgā krava.

Valsts ieņēmumu dienestā aizvien uzskata – Latvijai līdzīgi kā Igaunijā un Lietuvā dokumentu izsniegšanas process jāsakārto atbilstoši Eiropas regulai. Vai nepilnību dēļ valstij tomēr būs radīti zaudējumi un cik lielā mērā šajā situācijā būs vainojams Kravalis, tiks noskaidrots pēc aptuveni mēneša.

Uz pārbaudes laiku Muitas vadība uzticēta Kravaļa vietniecei Ingrīdai Gulbei-Otaņķei.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti