VID drīkstēs slēgt vai ierobežot interneta mājaslapu darbu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienesam (VID), sākot ar nākamo gadu, būs tiesības atslēgt Latvijā reģistrētu domēna vārdu, kā arī uzlikt liegumu tā lietošanai, trešdien, 23.novembrī, galīgajā lasījumā Valsts ieņēmumu dienesta likumā nolēma Saeima.

Pretrunīgi vērtētās izmaiņas rosinātas, lai VID varētu cīnīties ar pārkāpumiem nodokļu sfērā.

Patlaban regulējumā tikai Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijai paredzētas tiesības ierobežot piekļuvi interneta mājaslapām, kurās tiek organizētas nelicencētas azartspēles.

Latvijā ir reģistrēti vairāk nekā 1800 interneta veikalu apmēram uz diviem miljoniem iedzīvotāju, un vairāk nekā 800 000 iedzīvotāju iepērkas internetā vidēji trīs reizes mēnesī.

Eksperti gan par šiem grozījumiem iepriekš izteikušies kritiski. Piemēram, informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas Cert.lv vadītāja Baiba Kaškina uzsvēra, ka domēnu slēgšana būtu neadekvāti smags sods, kas turklāt nevar skart ārzemēs reģistrētos domēnus. Līdzīga iezīme jau ir vērojama interneta azartspēļu jomā - tur ārzemēs reģistrētie domēni turpina strādāt, neizņemot Latvijas licenci un apejot Latvijas uzliktos blokus.

Tomēr grozījumu autore Finanšu ministrija norāda, ka ir absurdi - uzņēmumus par pārkāpumiem ir iespējams sodīt, savukārt internetā strādājošos - nē.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti