VID: Čeku loterijai pusotrā gadā nodrošināja 2 miljonu eiro ieguvumu budžetā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Izmantojot čekos norādīto informāciju, pusotra gada laikā budžeta ieņēmumi palielināti par vairāk nekā 2 miljoniem eiro, informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID).

Čeku loterijas ietvaros iegūto informāciju VID galvenokārt izmanto preventīvām darbībām, aicinot uzņēmumus precizēt nodokļu deklarācijas. Pusotra gada laikā preventīvo pasākumu un tematisko pārbaužu laikā uzņēmēji pēc VID aicinājuma ir iesnieguši 1441 precizētu deklarāciju un papildus deklarējuši nodokļus 2 008 772 eiro apmērā.

Savukārt 51 VID veiktajā tematiskajā pārbaudē konstatēti dažāda veida pārkāpumi. Par tiem piemērots naudas sods kopumā 25 620 eiro apmērā.

Tādējādi, čeku loterijai Latvijā norisinoties teju pusotru gadu, valsts budžeta ieņēmumi palielināti par 2 034 392 eiro.

Čeku loterija turpinās arī šogad, un līdz 2021.gada aprīlim katru mēnesi tiks izlozētas 54 naudas balvas, no kurām viena - 10 000 eiro vērtībā, trīs - 5000 eiro vērtībā un 50 naudas balvas 100 eiro vērtībā, kā arī dažādas vērtīgas Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku sarūpētās balvas.

Bet no 2021.gada 1.aprīļa čeku loterija piedzīvos vairākas  izmaiņas un uzlabojumus Iedzīvotāji loterijā varēs reģistrēt ne tikai čekus, kvītis un biļetes, bet arī rēķinus, kas apmaksāti ar internetbankas starpniecību. Otrs izlozes jauninājums ļaus iedzīvotājiem piedalīties tematiskajās nozaru čeku izlozēs.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti