VID atklāj nodokļu nemaksāšanu un «aplokšņu algas» bērnu rotaļlietu tirdzniecības uzņēmumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) lūdz prokuratūru saukt pie atbildības kādu personu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un aplokšņu algu maksāšanu kādā bērnu rotaļlietu tirdzniecības uzņēmumā.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīja kriminālprocesu pret vienu personu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu algu izmaksu, paziņojumā medijiem informēja VID.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka kāds bērnu rotaļlietu tirdzniecības uzņēmums no 2016. gada oktobra līdz 2019. gada decembrim ieņēmumu reģistrēšanai izmantoja kases aparātu ar mainītu un prasībām neatbilstošu programmatūru.

Līdz ar to uzņēmums slēpa un samazināja ar nodokli apliekamos ieņēmumus – grāmatvedībā nereģistrēja pārdošanas darījumus par kopējo summu 543 529,73 eiro.

Izmeklēšanas laikā gūti pierādījumi arī tam, ka uzņēmums grāmatvedības reģistros nav uzskaitījis darba algas un ir neoficiāli izmaksājis neuzskaitīto un neaprēķināto darba algu uzņēmumā strādājošiem darbiniekiem 48 297 eiro apmērā.

Uzņēmums nodokļu administrācijai sniedza nepatiesu informāciju saturošus dokumentus par darba algām, tādējādi nenomaksājot iedzīvotāju ienākuma nodokli un sociālo nodokli.

Kriminālprocess 2021. gada maijā nosūtīts kriminālvajāšanas uzsākšanai par darba samaksas noteikumu pārkāpšanu un izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Kriminālvajāšanu lūgts uzsākt pret vienu personu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti