VID atklāj «naudas mūļu» organizētu grupu - pārvadāti vairāk nekā 1,4 miljoni eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldē septembrī sākti divi kriminālprocesi par organizētās noziedzības grupējuma organizētu noziedzīgi iegūtas skaidras naudas pārvietošanu pāri Latvijas robežai kopumā 1,4 miljonu eiro apmērā, informēja VID.

Šā gada septembrī uz valsts iekšējās robežas tika veikta muitas kontrole kādam Latvijā reģistrētam transportlīdzeklim. Tā vadītājs apliecināja, ka pie viņa neatrodas preces vai skaidra nauda, kas būtu jādeklarē vai kuru pārvietošana pāri muitas robežai ir aizliegta vai ierobežota.

Tomēr, veicot padziļināto muitas pārbaudi, piesaistot VID Muitas pārvaldes kinologu ar dienesta suni, automašīnā tika atklāti slēpņi, kuros atradās 26 gabali iepakojumi ar dažāda nomināla eiro banknotēm, kopā 717 120 eiro apmērā.

Par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par iespējamu noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā.

Nodokļu un muitas policijas pārvaldes konfiscētās naudas vienības.
Nodokļu un muitas policijas pārvaldes konfiscētās naudas vienības.

Kriminālprocesa ietvaros kopā veiktas 15 kratīšanas, kuru laikā atrasti un izņemti skaidras naudas līdzekļi – 9920 eiro, kā arī citi kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Četras personas atzītas par aizdomās turētām, no tām vienai piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, savukārt pārējām ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Jau ziņots, ka šī gada septembrī Nodokļu un muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess par, iespējams, noziedzīgi iegūtas skaidras naudas 706 140 eiro apmērā pārvietošanu pāri Latvijas robežai.

Izmeklēšanas interesēs papildu informācija netiek sniegta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti