VID ar akciju aicina iedzīvotājus palīdzēt atklāt kases aparātu sagrozītājus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kopš šīs nedēļas sākuma Valsts ieņēmumu dienests (VID) sācis akciju „Iemet čeku – mēs to pārbaudīsim!”. Patlaban īpašās kastes, kur iedzīvotāji var iemest jebkuru šā gada laikā izsniegtu čeku par kādu preču vai pakalpojumu iegādi, jau izvietotas 11 lielākajās Valsts ieņēmumu dienesta nodaļās, bet tuvākajā laikā šādas kases plānots izvietot arī citās VID nodaļās.

Akcija ilgs līdz šā gada beigām, un tās mērķis ir atklāt uzņēmējus, kas, lai izvairītos no nodokļu nomaksas, nodarbojas ar kases aparātu datu sagrozīšanu.

VID pārstāve Evita Teice-Mamaja
00:00 / 01:01
Lejuplādēt

„Diemžēl nodokļu kontroles pasākumos ir parādījusies nu jau kādu laiku tāda diezgan izplatīta tendence, ka notiek neatļauta un ļaunprātīga iejaukšanās kases aparātu darbībā,” saka VID pārstāve Evita Teice-Mamaja. „|Mēs kā patērētāji saņemam čeku, mums rodas iespaids, ka viss ir kārtībā, ka mūsu nauda ir aizgājusi pareizo ceļu – uz kasi, bet pēc tam jau nodokļu veidā arī uz valsts budžetu, bet diemžēl pēc tam kontroles pasākumos izrādās, ka šis pats čeks uzņēmēja kases aparāta datos vispār neparādās. Tādēļ mēs esam uzsākuši šo akciju un šādā veidā dodam iedzīvotājiem iespēju sniegt mums papildu informāciju. Mēs no savs puses šos čekus regulāri apkoposim, izvērtēsim, salīdzināsim ar to informāciju, kas jau ir VID rīcībā par šo konkrēto uzņēmumu, kas šo čeku ir izsniedzis. Tas mums dos vēl papildu informāciju strādāt ar šo uzņēmumu tālāk.”

VID aicina ikvienu godprātīgu Latvijas iedzīvotāju atcerēties, ka mēs katrs esam daļiņa no mūsu Latvijas, un stabilu un drošu valsts pamatu veido mūsu kopīgais godprātīgais darbs, pateicoties kam varam radīt, atbalstīt un pilnveidoties.

Iedzīvotāji ir aicināti sūtīt čekus un kvītis arī elektroniski, ieskenētā vai nofotografētā veidā, uz īpaši šīs akcijas ietvaros izveidoto e-pasta adresi [email protected]. Akcijā var piedalīties jebkurš čeks vai kvīts, kas izsniegta 2015. gada laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti