VID apsver iespējas atkal publicēt lielāko parādnieku sarakstu, taču citā biežumā un kvalitātē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lielāko parādnieku saraksts, ko Valsts ieņēmumu dienests (VID) kopš novembra vairs nepublicē savā mājaslapā, iespējams, varētu atgriezties jaunā apjomā, kvalitātē un citā biežumā.

Par šo jautājumu dienestā diskutē. No 1. novembra VID vairs nepublicē 100 lielāko aktuālo parādnieku sarakstu. Likums vairs nenosaka pienākumu šādā veidā informēt sabiedrību, un, vērtējot līdzšinējo pieredzi, dienesta ieskatā - saraksts vairs nenesa ne preventīvu, ne audzinošu, ne izglītojošu nozīmi, jo tā apjoms bija salīdzinoši neliels, norāda VID nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktore Santa Garanča.

Turklāt informāciju par nodokļu parādniekiem, ievadot, piemēram, uzņēmuma nosaukumu un reģistrācijas kodu, var atrast VID mājaslapā nodokļu parādnieku publiskajā datu bāzē.

„Skatoties ārvalstu un savu pieredzi, lielāka nozīme būtu plašākam sarakstam. Taču mēs nevaram izveidot tādu bieži – tas ir resursu ietilpīgs darbs. Jūs ziniet, ka VID reizi gadā gatavo sarakstu par visu iedzīvotāju samaksātajām summām, darbinieku skaitu. Mēs vērtējam, vai reizi gadā nebūtu vērts šim sarakstam pievienot nodokļu parādnieku sarakstu. Iespējams, tas varētu būt cits formāts, kas sasniegtu mērķi – prevenciju, lai būtu izglītojošā nozīme,” stāsta Garanča.

„Lielākam sarakstam būtu analītiska nozīme (..),” viņa skaidro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti