VID apsver automātisku nodokļu atmaksu par attaisnotajiem tēriņiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) plāno izvērtēt iespēju sākt automātisku iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksu par attaisnotajiem izdevumiem, atklāja dienesta vadītāja Ināra Pētersone. 

Viņa skaidroja, ka šobrīd izdevumi, kas ir saistīti ir attaisnoto izdevumu aprēķināšanu, ir nepamatoti lieli, bet daļēji daudzus no veiktajiem darbiem ir iespējams apkopot automātiski.

"Ir liels izaicinājums, uzreiz teikšu. Mēs ar [Finanšu] ministriju vēl neesam diskutējuši, bet mēs esam paši sava plānā iekļāvuši un mēs tomēr analizēsim, apkoposim un izstrādāsim priekšlikumus, ka mums vajadzētu sākt domāt par automātisku iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksu, jo šobrīd ieguldītie līdzekļi ir neadekvāti lieli," sacīja Pētersone.

Viņa norādīja, ka ir "pietiekami daudz lietu", ko VID varētu automātiski atmaksāt, piemēram, iedzīvotāju ienākuma nodoklis (IIN) par uzkrājošo dzīvības apdrošināšanu, izglītību, atlikušais no iepriekšējā gada deklarācijas, neapliekamais minumums, tostarp gaidāmais diferencētais ar IIN neapliekamais minimums.

"Mūsu piedāvājums ir izvērtēt, kas valstij ir izdevīgāk - vai šiem cilvēkiem mēs pārskaitām uz viņu kontu šo naudu un tikai paliek tie, kam ir šie attaisnotie izdevumi, vai nu arī turpināt esošo sistēmu," sprieda VID vadītāja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti