Rīta Panorāma

"Nerātnā vasaras nakts" ir klāt

Rīta Panorāma

VUGD praktiskās mācības uz ūdens

Intervija ar Jāni Abāšinu

Vētras postījumu dēļ apdrošinātājiem pieteiktas atlīdzības aptuveni miljona eiro apmērā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jūnijā notikušajā vētrā radīto postījumu dēļ apdrošinātājiem pieteiktas atlīdzības aptuveni miljona eiro apmērā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" atklāja Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins.

Viņš uzsvēra, ka, skatoties uz visu tirgu, tas nav daudz. Tāpat vēl turpināsies izvērtēšana par naudas summu piešķiršanu. Abāšins arī piebilda, ka vētrā daudz cieta būves, kuras nevarēja apdrošināt, piemēram, siltumnīcas.

Apdrošinātāju asociācijas prezidents arī pastāstīja, ka ir radīts risinājums, lai varētu apdrošināties pret lielu sausumu. Par tā nepieciešamību jau iepriekš runājis zemkopības ministrs. Abāšins stāstīja, ka risinājums tagad ir, lai apdrošinātāji varētu radīt produktu pret šiem riskiem. Proti, sākotnēji lielos zaudējumus apdrošinātājiem kompensētu valsts, lai iedrošinātu radīt produktu - apdrošināšanu pret sausumu.

Abāšins uzsvēra, ka iepriekš minētais produkts apdrošinātājiem izdevīgs varētu būt tikai ilgtermiņā. Viņš ieskicēja problēmu, ka lietavas Latvijas ir lokālās, bet sausums parasti ir visā reģionā. Apdrošināšana pret lietavu radītiem postījumiem jau ir pieejama. Nav gan informācijas, ka to ļoti aktīvi izmantotu.

KONTEKSTS:

Otrdien, 11. jūnijā, lielai daļai Kurzemes pāri brāzās negaiss, atnesot milzu krusu un spēcīgas vēja brāzmas. Saistībā ar negaisu un lielo vēju ugunsdzēsēji glābēji saņēma vairāk nekā 50 izsaukumu. Tūkstošiem mājsaimniecību bija traucēta elektroapgāde. Visvairāk avārijas atslēgumu elektrolīnijās bija Tukuma un Kandavas pusē.

Tukumā pēc otrdienas negaisa uz katras ielas bija pa nolūzušam kokam. Bija applūduši veikali un to noliktavas, tāpat lielus postījumus prognozēja lauksaimniekiem. Latvijas Televīzija uzzināja par kādu saimniecību, kur pāri bija brāzies virpuļviesulis, visu nopostot teju pilnībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti