Rīta Panorāma

Intervija ar Andri Ņikitinu

Rīta Panorāma

"Tēvs varonis '69" - Izrāde Latvijas simtgadei

Intervija ar Māri Selgu

Vēstnieks: Tranzītā Latvija var būt vēl labāks sadarbības partneris Ķīnai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lai arī Latvija jau ir labs sadarbības partneris Ķīnai, tā tomēr var mēģināt piedāvāt vēl izdevīgākus nosacījumus abu valstu sadarbībā loģistikā un tranzītā, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” trešdienas, 26.oktobra, rītā sacīja Latvijas vēstnieks Ķīnā Māris Selga.

Viņš norādīja, ka Ķīnai jau ir nodibināta sadarbība tranzītā ar Lietuvu, tomēr Ķīna ir ieinteresēta diversificēt savu tranzītu uz dažādām valstīm. Tāpēc Latvijai ir visas iespējas attīstīt sadarbību ar Ķīnu – kā tas izdosies, tas jau ir atkarīgs arī no Latvijas. „Mēs esam izdevīgi, bet jāpārdod [sevi] vēl labāk. (..) Mēs pārdodam sevi labi, taču vienmēr var vēl labāk,” pauda Selga.

Viņš uzsvēra, ka Latvijas priekšrocības ir izdevīgais ģeogrāfiskais stāvoklis, kā arī vairāki ceļi, pa kuriem no Ķīnas var nonākt Latvijā. Proti, var no Ķīnas braukt uz Krieviju un tad uz Latviju. Taču vēl pirms Krievijas var braukt arī caur Kazahstānu vai pēc Krievijas – uz Baltkrieviju.

Tāpat visa garā ceļa laikā no Ķīnas uz Latviju tikai vienreiz ir jāmaina sliežu platums un tikai vienu reizi ir jāiziet cauri muitas kontrolei.

Tā saucamais 16+1 samits, kurā piedalīsies 16 Eiropas valstu un Ķīnas vadītāji, notiks Rīgā novembra sākumā. Latvija cer, ka Krievijas tranzīta kravu samazinājumu izdosies aizstāt ar Ķīnas, Baltkrievijas un Kazahstānas kravām, tomēr eksperti par Latvijas iespējām kļūt par daļu no jaunā Zīda ceļa ir piesardzīgi un uzsver, ka Latvija pati nav izpildījusi savu mājasdarbu – proti, izstrādājusi vienoto piedāvājumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti