Rīta Panorāma

Latvijā izstrādā rīku sportistu veiktspējas mērīšanai

Rīta Panorāma

Intervija ar tieslietu ministra biroja vadītāju Aldi Bukšu

Intervija ar Latvijas vēstnieku Krievijā Māri Riekstiņu

Vēstnieks: Ir virzieni, kuros sadarbība ar Krieviju veicas sekmīgi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ir virzieni, kuros sadarbība ar Krieviju veicas sekmīgi, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš, atskatoties uz amatā pavadītajiem trim gadiem.

Riekstiņš skaidroja, ka pēdējos gados ir būtisks tirdznieciskais pieaugums ar precēm, pakalpojumiem. "Krievija ir pirmajā pieciniekā mūsu ārējo tirdzniecības partneru vidū, trešajā vietā eksportā, piektajā vietā -  importā," norādīja vēstnieks, piebilstot, ka tirdzniecisko darījumu apjoms ir apmēram trīs miljardi eiro.

Tāpat viņš atzīmēja, ka tūristu skaits līdz pandēmijai katru gadu pieauga par 7- 9%. "Domāju, ka tas ir ļoti labi ne tikai tāpēc, ka viņi šeit atbrauc un atstāj naudu Latvijas ekonomikā, bet labi, ka cilvēki paši savām acīm ierauga, kā Latvijā dzīvo, kā mēs atpūšamies, kāda ir kultūras dzīve, arhitektūra, kulinārija, māksla. Tiešais, nepastarpinātais iespaids ir daudz būtiskāks, nekā tas, ko ierauga savā televīzijā," sacīja Riekstiņš. 

Vēstnieks arī atklāja, ka Latvija un Krievija uzsāks darbu pie robežas režīma līguma izstrādes. Līgums paredz to, kā valstu institūcijas sadarbojas uz robežas. "Līgums ir ļoti svarīgs attiecībā uz nelegālo darījumu apkarošanu," skaidroja vēstnieks. 

"Ir lietas, ko mēs praktiskajā plāksnē varam diezgan normāli risināt, bet, protams, pastāv virkne politisko problēmu, viedokļu atšķirību gan par vēsturiskiem, gan par ārpolitiskiem jautājumiem, par Krievijas lomu Ukrainas konfliktā, Krimas aneksiju. Tie ir temati, kur dialogs ir apgrūtināts," norādīja Riekstiņš. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti