Vēstniece: Sankciju dēļ tirdzniecība starp Latviju un Krieviju nav būtiski cietusi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sankciju dēļ tirdzniecības apgrozījums starp Latviju un Krieviju nav būtiski cietis, taču ir jādomā par tādu Latvijas ekonomiskās neatkarības modeli, kas nav tik ļoti atkarīgs no Krievijas tranzīta un biznesa, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā „Viens pret vienu” atzina Latvijas vēstniece Krievijā Astra Kurme.

Viņa pauda cerību, ka jaunas sankcijas pret Krieviju netiks ieviestas un esošās tiks pārskatītas.

„Ja dažas preču grupas ir cietušas sankciju dēļ [..], tad ir preču grupas, kuru apgrozījums ir pieaudzis – tās ir gan sankciju sarakstā neiekļautās pārtikas preces un arī nepārtikas preces. Kopumā tirdzniecības apgrozījums ar Krieviju īpaši cietis nav,” sacīja Kurme.

Tomēr Krievijā pašlaik politiskais risks ir būtiski pieaudzis, tāpēc vienīgais, ko var darīt Latvijas valdība un vēstniecība, ir aicināt rūpīgi izvērtēt šos riskus.

„Ir uzņēmēji, kas vienmēr strādās ar Krieviju, ir tādi, kas meklēs alternatīvus tirgus un vairs nestrādās Krievijā. Krievija joprojām ir būtisks tirdzniecības partneris.

Ekonomika nekur nezudīs, vienmēr būs uzņēmēji, kas gribēs strādāt ar Krieviju,” norādīja vēstniece.

Savukārt, komentējot iespējamos zaudējumus Latvijas tranzīta biznesā, vēstniece atzina, ka Krievijā ekonomika ir politiski atkarīga, tādēļ ir jādomā par tādu Latvijas ekonomiskās neatkarības modeli, kas nav tik ļoti atkarīgs no Krievijas tranzīta un biznesa.

Tomēr, neskatoties uz politisko situāciju un sankcijām, no Latvijas uzņēmējiem joprojām ir liela interese par biznesa attīstību Krievijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti