Panorāma

Pensionāri pieprasa cilvēku cienīgu dzīvi

Panorāma

Nav līdzekļu, lai nodrošinātu cilvēka tiesības uz dzīvību

Saredz Latvijas uzņēmēju potenciālu Ēģiptē

Vēstniece: Ēģiptei pieaugusi interese par mūsu valsts produktiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Laiks, kad spindz lodes, ir ļoti izdevīgs uzņēmējdarbībai. Tā saka Latvijas vēstniece Ēģiptē Iveta Šulca. Lai arī Ārlietu ministrija stingri aicinājusi savus pilsoņus šo valsti neapmeklēt, tieši nemiera laikos 90 miljonu lielajai Ēģiptei pieaugusi interese par mūsu valsts produktiem.

Pirms diviem gadiem Iveta Šulca, noraidījusi Zatlera reformu partijas piedāvājumu kļūt par premjera amata kandidāti, pieņēma kādu citu piedāvājumu - turpināt darbu diplomātiskajā dienestā un pirms nepilna gada kļuva par Latvijas vēstnieci Ēģiptē.

„Situācija Ēģiptē man atgādina 1991.gada augustu Rīgā, uz ielām ir ļoti daudz armijas un policijas. Es jūtos droši,” norāda vēstniece.

Latvijas vēstniecība Ēģiptē ir pagaidām vienīgā mūsu valsts pārstāvniecība Āfrikā. Kopš 2011.gada revolūcijas – kad amatu zaudēja ilggadējais valsts vadītājs Hosni Mubaraks - valstī teju ik dienas notiek dažādas vardarbīgas protesta akcijas un nekārtības.

„Ēģiptē ir 90 miljoni iedzīvotāju no kuriem 12 miljoni ir islāmisti,” stāsta Šulce.

Latvijas vēstniece Ēģiptē mudina mūsu uzņēmējus izmantot nestabilo situāciju valstī par labu sev, jo Ēģiptē ir ļoti liela daļa maksātspējīgu pilsoņu. Galvenā interese ēģiptiešiem varētu būt par dzeramo ūdeni, piena produktiem un koksni.

Kļūstot laikam drēgnākam, jau ierasts, ka daudzus mūsu valsts pilsoņus vilina Sarkanās jūras kūrorti. Lai arī daudzas kūrortpilsētas ir mākslīgi radītas un tajās situācija ir relatīvi droša, mūsu valsts iedzīvotāji aicināti šo reģionu neapmeklēt.

“Mūsu Ārlietu ministrija stingri iesaka šo valsti neapmeklēt, atšķirībā no Lielbritānijas, kura atļāvusi braukt tūristiem,” atgādina vēstniece.

Ēģipte visos laikos ir bijusi kontrastu zeme: smilšainie Āfrikas tuksneši, putekļainie un nabadzīgie līdzenumi pret raženo Nīlas ieleju, trūcīgie beduīnu ciematiņi pret grandiozajām faraonu svētnīcām. Vēstniece uzsver, ka šājā valstī vieta atradīsies ne tikai Latvijas atpūtniekiem, bet arī mūsu zināšanām un precēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti