Vērtīgākais uzņēmums Latvijā – VAS «Latvenergo»; Baltijā - «Swedbank»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas vērtīgākais uzņēmums ir VAS „Latvenergo”, savukārt Baltijas – „Swedbank”, ikgadējā pētījumā aplēsusi Rīgas Birža un finanšu konsultāciju uzņēmums „Prudentia”.

Aprēķināts, ka VAS „Latvenergo” vērtība ir 1,3 miljardi eiro, AS „Sweedbank”, kas Latvijā ieņem otro vietu – 848,2 miljoni eiro, savukārt VAS „Latvijas Valsts meži” – 801,3 miljoni eiro vērts uzņēmums un tam ir trešā lielākā vērtība Latvijā.

10 Latvijas vērtīgāko uzņēmumu vidū ir arī AS „Ventspils nafta”, VAS „Latvijas dzelzceļš”, SIA „Lattelecom”, AS „Latvijas gāze”, AS „SEB Banka”, SIA „Riga Kronospan” un SIA „Latvijas Mobilais telefons”.

Savukārt Baltijas vērtīgāko priekšgalā „Swedbank Grupa” – 3,2 miljardi eiro. Tai seko transporta un tranzīta uzņēmums AS „Tallink Grupp” un AS 2 „SEB Banka Grupa” ar attiecīgi 1,84 un 1,64 miljardi eiro lielu vērtību.

Baltijas vērtīgāko uzņēmumu vidū ir arī AS „Eesti Energija”, VAS „Latvenergo” (5.vieta), UAB „Maxima Grupe”, UAB „Lietuvos Energija”, AB3 „Lietuvos Geleženkeliai”, AS „Vopak E.O.S” un VAS „Latvijas Valsts meži”.

Ar visu pētījumu iespējams iepazīties šeit

AS „Latvenergo” jau sesto gadu saņēma Latvijas vērtīgākā uzņēmuma balvu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti