Vērtē ieceri par stingrāku uzraudzību pār ES valstu finanšu un budžeta politikām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Bankā ceturtdien, 10.decembrī, notiek diskusija „Vai laiks eiro zonas Finanšu ministrijai?”, kurā vairāki eksperti apspriedīs šobrīd vairākās Eiropas Savienības dalībvalstīs aktuālās budžeta disciplīnas problēmas un iespējas ieviest stingrāku valstu finanšu uzraudzību Eiropas Savienības līmenī.

Kopš iepriekšējās apjomīgās ekonomikas krīzes Eiropas Savienības institūcijas ir ievērojami pastiprinājušas kontroli pār eirozonas valstu budžeta politiku un tēriņiem. Tomēr nesenais Grieķijas piemērs un fakts, ka eirozonā ir tikai divas valstis, kas nav bijušas pakļautas pārmērīga budžeta deficīta novēršanas procedūrai, vairākus ekspertus mudina domāt, ka esošā dalībvalstu finanšu uzraudzība ir nepietiekama.

Šī iemesla dēļ tiek vērtētas iespējas ieviest vēl stingrāku eirozonas valstu finansiālās veselības uzraudzību.

Ekspertu skatījumā, lai gan šobrīd vairākas Eiropas valstis spēj veiksmīgi attīstīties, arī neievērojot Eiropas Savienības Stabilitātes un izaugsmes pakta prasības, tas diemžēl rada kārdinājumu kļūt neapdomīgām arī ekonomiski ievērojami vājākām valstīm. Tām, piemēram, strauja budžeta tēriņu palielināšana, kas balstīta uz pārāk optimistiskām ekonomikas izaugsmes problēmām, var izrādīties liktenīga.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti