«Ventspils zivju konservu kombināts» plāno atlaist 133 darbiniekus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Zivju pārstrādes uzņēmums "Ventspils zivju konservu kombināts" ziņojis Nodarbinātības valsts aģentūrai (NVA), ka plāno atlaist kopumā 133 uzņēmuma darbiniekus, aģentūrai BNS pastāstīja NVA Ventspils filiāles vadītāja Benita Saļņikova.

Viņa atzīmēja, ka no 133 darbiniekiem, kuri drīzumā varētu zaudēt darbu, 20 darbiniekiem jau ir bezdarbnieka statuss un viņi uzņēmumā strādā gadījuma darbus, savukārt septiņi darbinieki ir pensijas vecumā un uz bezdarbnieka statusu nevarēs pretendēt. Tādējādi uz bezdarbnieku statusu varēs pretendēt 106 "Ventspils zivju konservu kombināta" darbinieki.

NVA Ventspils filiāles vadītāja arī norādīja, ka lielāka aktivitāte, piesakoties bezdarbnieka statusam, ir gaidāma 8. vai 9.jūnijā, kad uzņēmums būs oficiāli atlaidis darbiniekus.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka "Ventspils zivju konservu kombināts" saistībā ar eksporta aizliegumu uz Krieviju šīs nedēļas nogalē plāno slēgt ražotni un būs spiests atlaist lielāko daļu darbinieku.

Tāpat vēstīts, ka Krievija no ceturtdienas, 4.jūnija ir aizliegusi ievest zivis un zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas.

Aptaujātie zivju pārstrādātāji aģentūrai BNS atzinuši, ka Krievijas aizliegums ievest zivju produkciju Latvijas zivrūpniekiem būs smags trieciens un vairāki uzņēmumi varētu bankrotēt.

"Ventspils zivju konservu kombināts" ir dibināts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,54 miljoni eiro. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir "AB Holding" (45,74%). Uzņēmums ir akciju sabiedrība, tādēļ tam nav Uzņēmumu reģistram jāsniedz ziņas par īpašniekiem, un šī informācija var neatbilst patiesībai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti