Rīta Panorāma

Zigfrīds Muktupāvels un Raimonds Pauls Ziemassvetku koncertā

Rīta Panorāma

Intervija ar Valsts kontrolieri Elitu Krūmiņu

VZKK atlaidīs darbiniekus, telefonintervija ar Benitu Saļņikovu

Ventspils zivju kombināta ražošanas apturēšanas dēļ NVA strādās pastiprinātā režīmā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Līdz ar Ventspils Zivju konservu kombināta lēmumu Krievijas rubļa svārstību un kaimiņvalsts tirgus nenoteiktības dēļ uz laiku samazināt ražošanas jaudu pastiprinātā režīmā būs jāstrādā Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Ventspils nodaļa, LTV raidījumam „Rīta Panorāma” pastāstīja nodaļas vadītāja Benita Saļņikova. 

NVA Ventspils nodaļa gatava sniegt atbalstu aptuveni 400 darbiniekiem, kuri zaudēs darbu, palīdzību sniegs arī Liepājas kolēģi, un NVA nodaļa strādās pastiprinātā režīmā. Jau piektdien NVA pārstāvji tiksies ar uzņēmuma darbiniekiem un informēs viņus, kā reģistrēties bezdarbniekos, izsniegs viņiem maršruta karti tālākajām darbībām.

Viņa atzina, ka tik liels vienā brīdī darbu zaudējušo cilvēku skaits Ventspilī ir sen nebijusi situācija. Uzņēmuma vadība gan pieļauj, ka varētu atjaunot ražošanas jaudas, ka ir zināms „cerību stariņš”.

Saļņikova pastāstīja, ka Ventspilī ir reģistrētas 55 darba vietas, bet pārsvarā tās ir metālapstrādes un tirdzniecības jomā, bet ir arī darba vietas zivju apstrādē Talsu un Liepājas novados, tāpēc NVA sniegs visu informāciju un aicinās izmantot reģionālās mobilitātes programmas tiem, kas būs gatavi doties darba gaitās uz kaimiņu novadiem.

Jau ziņots, ka no nākamā gada darbu zaudēs 400 Ventspils zivju konservu kombināta darbinieku, jo uzņēmums uz laiku samazinās ražošanas jaudu, un darbu saglabās ap 80 cilvēku. Atlikušo laiku līdz gada beigām kombināts strādās ar pilnu jaudu. Tiesa, uzņēmumā cer, ka februāra sākumā ražošana pakāpeniski varētu atajunoties līdzšīnējā režīmā.

Uzņēmuma valde lēmumu pieņēmusi, izvērtējot nenoteikto situāciju Krievijas tirgū un rubļa vērtības kritumu, lai izvairītos no iespējamiem zaudējumiem. Krievijas tirgus veido aptuveni 70% no kombināta eksporta apjoma.

Vadība norāda - ja situācija Krievijā nostabilizēsies, ražošanu atkal palielināšot. Pašlaik gatavās produkcijas apjoms esot pietiekams, lai izpildītu pasūtījumus nākamā gada janvārī. Finanšu līdzekļi tikšot investēti pārdošanas apjomu palielināšanai jaunos - prognozējamākos noieta tirgos. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti