Dienas ziņas

Iepazīstina ar grāmatu neredzīgiem bērniem

Dienas ziņas

Līgatnietis restaurē koka durvis un logus

Ventspils novadā audzē kartupeļus podos

Ventspils novadā izvērš kartupeļu audzēšanu podos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ventspils novada Popes „Lapsēnos” attīsta netradicionālu lauksaimniecības veidu - podos tiek audzēti kartupeļi, kas izskatās dekoratīvi un ir lietojami arī pārtikā

Lauksaimnieks Gvido Olencevičs saimniekot sācis 2014.gadā. Viņš stāsta, ka ideju oriģinālajam biznesam ieguvis, sērfojot internetā un redzot, ka kartupeļus mēdz audzēt žogos un podos, no kuriem pa speciālām lūkām viegli izņemt ārā nogatavojušos dārzeņus.

"Iekšā podā trīs kartupelīši ir iestādīti, kuri dod ražu. Jūs to podiņu iegādājaties un vakariņās jums ir jaunie kartupelīši, izņemot ārā, cik vakariņām vajag - 15, 10 kartupelīšus, kā kuram," stāsta Olencevičs

Saimnieks izmanto dažādus atbalsta veidus, kurus zemniekiem piedāvā pašvaldība, Lauku atbalsta dienests, arī Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs. Iegūta atbilstoša izglītība, projektu finansējums izlietots, iegādājoties vairākas tehnikas vienības.

Paralēli Olencevičs strādā arī stabili algotu darbu, jo līdz tāda apjoma saimniekošanai, lai pieejams ir plašs atbalsts un var nodarbotos tikai ar lauksaimniecību - vēl tālu.

Ventspils novada uzņēmējdarbības atbalsta konsultante Īrisa Roze-Posuma stāsta, ka Olencevičs nebaidās riskēt startēt konkursā ar ideju, kura šķiet traka. "Viņš to realizē, un viņš patiesībā visus savus projektus, kurus uzsāk, īsteno ļoti veiksmīgi," viņa piebilst.

Novadā, kur lauksaimniecības zemju platības ir mazas, šāda ideja, viņasprāt, vērtējama kā pozitīva tendence. Īpaši laikā, kad daudzi izvēlas vieglāku ceļu un laimi dodas  meklēt ārzemēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti