«Ventspils naftas» akcionārs «Euromin» iegādājas vēl 43% akciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Euromin Holdings (Cyprus) Limited" iegādājies no AS "Latvijas Naftas tranzīts” 43,25% AS "Ventspils nafta" akciju, tādējādi iegūstot 93,24% balsstiesīgo akciju kopskaita, informēja “Ventspils nafta”.

Saskaņā ar abu pušu sniegto informāciju katras akcijas iegādes cena bija 1,77 eiro. Tātad darījuma kopējā vērtība ir 79,98 miljoni eiro.

Par šādu gaidāmo darījumu septembra vidū jau ziņoja LTV raidījums "De facto", norādot, ka tas būtu simbolisks noslēgums ilgiem konfliktiem Ventspils tranzīta biznesmeņu starpā.

Neesot skaidrs, vai darījums tiks pieļauts no valsts puses, ņemot vērā, ka darījumā iesaistītie uzņēmumi figurē Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") kriminālprocesā.  Pastāv bažas, ka lielas “Ventspils naftas” akciju paketes pārdošana samazinātu to uzņēmumu vērtību, kas, pēc prokuratūras ieskatiem, pieder Lembergam un viņa ģimenes locekļiem.

AS "Ventspils nafta" ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā un darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. Uzņēmumam pieder 51% SIA ""Ventspils nafta" termināls", 66% SIA "LatRosTrans", kas ir Latvijas-Krievijas lielākais kopuzņēmums Baltijā, 49,94% AS "Latvijas kuģniecība", kas ir starp lielākajiem kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un “handy” tankkuģu segmentos pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti