«Ventspils nafta» akcijas vairs nebūs Rīgas biržā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Holdingkompānija "Ventpils nafta" akcionāri trešdien nolēma kompānijas akciju pilnīgu izslēgšanu no Rīgas biržas "Nasdaq Riga".

Tā norādīts kompānijas paziņojumā biržas mājas lapā.

Latvijas Centrālā depozitārija valdes loceklis Raitis Vancāns Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" apstiprināja, ka akcionāri pēc kompānijas aiziešanas no biržas vairs nevarēs biržā pārdot savas akcijas, kad tā būs aizgājusi no Rīgas biržas. 

"Tādējādi "Ventspils nafta" kļūs par slēgtu akciju sabiedrību. Pirms tam noteikti jāseko akciju atpirkšanas piedāvājumam, kura laikā akcionāriem būs iespēja pārdot savas akcijas lielajam akcionāram. Ja tiks izteikts galīgais akciju atpirkšanas piedāvājums, tad mazie akcionāri jebkurā gadījumā par savām akcijām saņems naudu esošo akciju vietā," norādīja Vancāns.

Jau ziņots, ka "Ventspils nafta" šā gada 17.septembrī paziņoja, ka tās lielākais līdzīpašnieks - "Vitol" grupai piederošā kompānija "Euromin" - no AS "Latvijas Naftas Tranzīts" (LNT) par 79,98 miljoniem eiro iegādājies 43,25% VN akciju. Vienas akcijas iegādes cena darījumā bija 1,77 eiro.

Tādējādi "Euromin" patlaban pieder 93,24% no kopējā VN balsstiesīgo akciju kopskaita. "Euromin" ar 49,98% arī iepriekš bija VN lielākā akcionāre. Otrs lielākais īpašnieks bija naftas produktu pārkraušanas termināļa "Ventbunkers" meitaskompānija LNT ar 43,25% akciju.

AS "Ventspils nafta" ir uzņēmums, kas darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. AS “Ventspils nafta” pieder 51% SIA ““Ventspils nafta” termināls”, kas ir lielākais naftas un naftas produktu termināls Baltijā; 66% SIA “LatRosTrans”, kas ir Latvijas-Krievijas kopuzņēmums Baltijā; 49,94% AS “Latvijas kuģniecība”, kas ir starp lielākajiem kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un "handy" tankkuģu segmentos pasaulē.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti