Dienas ziņas

Cēsu dzīvnieku patversmē mainās apsaimniekotāji

Dienas ziņas

Liellopu nāvē saimniece sevi nevaino

Ventspilnieki vērtē uzņēmējdarbības ietekmi uz vidi

Ventspilnieki vērtē industriālajā parkā iecerētās ražotnes ietekmi uz vidi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šomēnes Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā, kas piedāvā telpas augsto tehnoloģiju uzņēmumiem, darbu sāks elastīgā iepakojuma materiālu ražotājs ''Immer Digital''. Taču iedzīvotāji vēlas uzzināt par iespējamo kaitējumu videi – trokšņu līmeni un izmešu cēloņus.

Gada nogalē izdevās piesaistīt Eiropas Savienības fondu finansējumu projektam “Ražošanas ēkas būvniecība Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā”. Pēc diviem gadiem Ventspils brīvostas industriālo teritoriju plānots papildināt ar vēl vienu ražošanas ēku, ko nomās elastīgā iepakojuma materiālu ražotājs AS “Immer Digital”. Pagaidām gan šis uzņēmums gatavojas palaist vien pirmo savu pārtikas iepakojuma printēšanas līniju  Ventspils tehnoloģiju centrā -  līdzās daudzīvokļu māju masīviem.

Tuvējo māju iedzīvotāji par ražošanas paplašināšanos nebūt nebija sajūsmināti, pat par ražošanas pirmo kārtu radušās šaubas. Tāpēc ventspilnieki projekta sabiedrisko apspriešanu nelaida garām:

“Mani nedzen prom - tas ir pluss, un arī nedzird - tas ir mīnuss. Es ceru, ka mūs sadzirdēja un es priecājos, ka mūsu, parasto iedzīvotāju, domas sakrita ar komisijas viedokli. Tas dod cerību. Kā būs tālāk: nezinu,” saka ventspilnieks Anatolijs Medvedevs.

“Es jūtos slikti, kad eju pa pilsētu un jūtu ''Bio Ventas'' darbu. Kad ejot pa krastmalu, jūtu naftas produktu smaku. Esmu jūtīgs cilvēks, tāpēc nezinu, kā būs šeit,” saka ventspilniece Tatjana Polocka.

“Immer grupa” apvieno vairākus uzņēmumus: visilgāk šajā biznesā strādā Ukrainas uzņēmums ''Ukr plastik'', kas atrodas Kijevā. Meitas uzņēmums ''Immer digital'' šobrīd meklē darbiniekus Ventspilī, bet Rīgā darbojas ''Immer studio'', kas izstrādās dizainu plēvju apdrukai. “''Ukr plast'' tas mums ir kā skolotājs, lai mēs ar tehnoloģiju pareizāk strādātu. Mēs visi, kas šeit strādājam, esam vietējie,” stāsta SIA ''Immer Digital'' pārstāvis Dāvids Gravieris.

Drīz šajās telpās uzstādīs iekārtas un tajās būs apkure, ventilācija un ierīkos biroja vietu.

Tomēr sarunā ar pilsētniekiem uzņēmums vēlreiz bija spiests skaidrot, ka neradīs smakas, troksni un izmešus atmosfērā: ''Tas man liekas tikai dabiski un pareizi, jo cilvēkiem ir jāzina, kas notiek viņu tuvumā, viņu māju tuvumā, viņu veselības tuvumā. Viss ir likumsakarīgi,'' saka ''Immer Digital'' pārstāvis.

Sabiedriskajai apspriešanai ir bijusi nozīme, uzskata uzrunātie iedzīvotāji. Uzņēmēji sola informēt par izmešu monitoringu, kas notiks reizi gada ceturksnī, un, pirms sākt nepārtrauktu uzņēmuma diennakts darbu, tiks saražotas testa partijas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti