Dienas ziņas

Stradiņa slimnīcai – pirmā jaunbūve

Dienas ziņas

Nākamgad darbu atsāks Jēkabpils gaļas kombināts

Sabiedriskā apspriešana par azartspēļu vietām

Ventspilnieki spriež par divu jaunu spēļu zāļu atvēršanu pilsētā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šomēnes ventspilniekiem dota iespēja paust savu viedokli par jaunu azartspēļu vietu izveidošanu pilsētā. Ieinteresēto pušu pārstāvju tikšanās ar iedzīvotajiem notika vairākas reizes un pēdējā bija šonedēļ. Šāda apspriešana nepieciešama pirms lēmuma pieņemšanas par tirdzniecības atļaujas izsniegšanu jaunam totalizatoram un arī jau strādājošām azartspēļu vietām.

Lai arī vizuāli liekas, ka Ventspilī ir daudz spēļu zāļu, SIA “Joker LTD” vērsās Ventspils pašvaldībā par atļaujas saņemšanu jauna totalizatora atvēršanai. “Sekot līdzi savām iecienītākajām komandām, sportistiem, ar to iegūt  papildus azartu un veiksmes gadījumā arī laimēt,” stāsta SIA “Joker LTD” totalizatoru nodaļas vadītājs Justins Gailevičs.

Šai pašā laikā arī uzņēmums “Furors” plāno atvērt jaunu atpūtas centru Pārventā, Stradiņa ielā 7, kur reiz jau atradusies spēļu zāle, bet vēl senāk - restorāns ar nosaukumu “Karavella”. “Šobrīd tā ēka ir grausts, tas būtu labi, ja to vidi sakārtotu. Un tad noteikti Pārventas iedzīvotāji iegūtu 12 jaunas darba vietas,” pauda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Roberts Vilciņš.

Līdz 31.janvārim ventspilnieki vēl var izteikt savus priekšlikumus gan pilsētas portālā, gan tūrisma informācijas centrā, pilsētas domē vai vienkārši nosūtīt savu viedokli e-pastā.

''Mēs visu to informāciju apkoposim, sagatavosim ziņojumu, ko pilsētas iedzīvotāji ir teikuši šajā četru nedēļu ilgajā periodā,” saka Ventspils domes Ekonomikas nodaļas vadītājs Laimonis Strujevičs.

Šonedēļ sabiedriskajā apspriešanā piedalījās arī Lidotāju ielas iedzīvotāji, kur ēkas pirmajā stāvā darbojas divas spēļu zāles, viena no tām pieder kompānijai “Joker LTD”. Iedzīvotāji sūdzas par troksni nakts laikā, par nepiedienīgu apmeklētāju uzvedību, kā arī par to, ka pie durvīm, tieši zem otrā stāva logiem, tiek intensīvi smēķēts.

Tas gan tieši neattiecas uz ekonomikas nodaļā iesniegto tirdzniecības atļaujas pieprasījumu, tomēr mikrorajona iedzīvotāji tika uzklausīti. “Dzirdējām dažādus iedzīvotāju ieteikumus, kā uzlabot Ventspils SIA ''Joker LTD'' filiāļu stāvokli, noteikti ņemsim to vērā, izvērtēsim,” sola uzņēmuma pārstāvis Gailevičs.

Likumdošana nosaka, ka 25% no azartspēļu nodokļa nonāk vietējās pašvaldības kasē, ko vēlāk novirza pēc vajadzības. Vēl līdz svētdienai ventspilnieki var paust savu viedokli šajā jautājumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti