Ārpus Rīgas

Laikraksta "Stars" žurnāliste Inese Elsiņa par "Dizaina balsi" Madonas mākslas skolā

Ārpus Rīgas

''Kurzemnieka'' galvenā redaktore Daiga Bitiniece par autoavāriju statistiku Kurzemē

Ventspilī ražos augstvērtīgu pārtikas iepakojumu

Ventspilī ražos augstvērtīgu pārtikas iepakojumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ventspilī atklāta jauna elastīgo iepakošanas materiālu ražotne, kas ir vienīgā šāda veida rūpnīca Ziemeļeiropā. Kompānijas „Immer Digital” mātes uzņēmums atrodas Ukrainā, kas Ventspils ražotnē, piesaistot „Altum” līdzfinansējumu, investējis vairāk nekā 5 miljonus eiro. Līdz 2018. gada beigām uzņēmums plāno nodrošināt darba vietas vismaz 300 cilvēkiem.

Pašmāju saldumu ražotāju iepakojums ir pirmais, kas jaunajā rūpnīcā tiek drukāts uz elastīgās plēves.

„Videi draudzīgums ir kaut vai tajā, ka šī plēve tiek apdrukāta ar ļoti mazu krāsas kārtu un tā atbilst pārtikas iepakojumiem,” par tās priekšrocībām stāsta uzņēmuma ražošanas direktors Dāvids Grāveris.

Kompānijas piedāvātās tehnoloģijas un iespējas izmanto gan Latvijā zināmi uzņēmumi, gan pasaules mēroga lielražotāji, kā, piemēram, „Nestle”, „Coca Cola” un citi. Uzņēmuma rīkotājdirektors Oļegs Savickis uzsver iepakojuma nozīmi mūsdienu pārtikas ražošanā un iepakošanā:

„Mēs redzam tikai vizuālo pusi, bet neviens nevar iedomāties, ka plēve, ko varam sataustīt ar pirkstiem, var sastāvēt gandrīz no 20 slāņiem. Mums ir plēves ar īpašībām, kas var paildzināt biezpiena uzglabāšanas laiku no trīs dienām līdz 20. Līdz ar to pārtikas ražotājs savu produktu var pēc iespējas tālāk eksportēt.”

Uzņēmums „Immer Digital” ražošanas telpas īrē Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā, kur attīstās mūsdienīgi un ar augstām tehnoloģijām saistīti uzņēmumi. Jaunās ražošanas telpas ir tikai sākums.

„Ražošanas cehs ir 1500 kvadrātmetru platībā, pēc pusgada būs vēl tikpat daudz. 2018. gada beigās būs pavisam jauna ēka jau ar 6000 kvadrātmetriem,” klāsta Savickis.

Modernās tehnoloģijas ļaus nodrošināt pakalpojumu pieejamību arī pavisam maziem ražotājiem, kam nepieciešama individuāla pieeja iepakojumam,

uzsver uzņēmuma pārstāvis:

„Inovācija slēpjas arī tur, ka mūsu tehnoloģijas ir piemērotas maziem un vidējiem uzņēmējiem, tāpēc skatāmies uz Baltijas un Skandināvijas tirgu.”

Pašlaik uzņēmumā strādā 30 cilvēki, bet nākotnē plānots nodarbināt ap 300 cilvēku, tāpēc jau šobrīd tiek strādāts, lai sagatavotu nākamos speciālistus, kuri var strādāt ar datorsistēmām un citām modernām tehnoloģijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti