Ventspilī plāno modernizēt pilsētas apgaismojumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lai samazinātu elektroenerģijas patēriņa izmaksas, Ventspilī plānots modernizēt pilsētas apgaismojumu, kas ļautu ievērojami ietaupīt jau nākamajā gadā. Pašvaldība plāno veikt uzlabojumus gan no projektu, gan no pilsētas budžeta līdzekļiem.

Ventspilī apgaismojuma nomaiņu paredzēts pabeigt līdz 2023. gada pavasarim. Pašlaik pilsētā ir 6500 apgaismes punktu, trešdaļai jau ir LED apgaismojums.

Andris Kausenieks par apgaismojuma modernizēšanu Ventspilī
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Tuvākajos mēnešos mēs gribam nomainīt 600 lampas caur emisijas kvotu programmu un vēl 1500 apgaismes lampas gribam nomainīt par budžeta līdzekļiem. Tas tiek, protams, darīts energoefektivitātes nolūkos, jo tarifs, kas mums iepriekš bija apmēram 6 centi, tagad ir apmēram 25 centi par kilovatstundu. Tas liek aizdomāties par būtiskiem, straujiem uzrāvieniem, kas jādara, lai sakārtotu elektrosaimniecību ar labāku izgaismojumu par mazāku samaksu. Kopumā šie energoefektivitātes pasākumi mums budžetā dod apmēram 200 000 eiro ekonomiju," stāsta Ventspils Komunālās pārvaldes direktors Andris Kausenieks.

Ventspils pašvaldība paredz, ka Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta (EKII) līdzfinansējums 60% apmērā un pašvaldības finanšu ieguldījums 601 gaismekļa nomaiņai atmaksāsies jau viena kalendārā gada laikā, turklāt finansiālais ieguvums būtu aptuveni 70 000 eiro gadā. Atbalsta gadījumā projekta kopējās attiecināmās izmaksas būtu 174 282 eiro, no kā 60% jeb 104 569 eiro būtu EKII finansējums, savukārt Ventspils valstspilsētas pašvaldības finansējums būtu 40% jeb 69 713 eiro.

Šī gada 18. augustā Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome pieņēma lēmumu veikt uzlabojumus Ventspils pilsētas ielu apgaismojuma infrastruktūrā, piešķirot Ventspils valstspilsētas pašvaldības finansējumu 330 000 eiro apmērā. Lai mazinātu pilsētas apgaismojuma elektroenerģijas patēriņa ikgadējās izmaksas, kā arī pilnveidotu pilsētas apgaismojuma infrastruktūru, Ventspils pilsētā 176 ielās, atsevišķos iekšpagalmos un laukumos paredzēts nomainīt 1500 novecojušus nātrija gaismekļus uz jauniem, energoefektīviem LED tipa gaismekļiem. Pilsētas apgaismojuma uzlabojuma darbus paredzēts pabeigt līdz 2023. gada pavasarim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti