Dienas ziņas

Basketbolisti uzmundrina pacientus

Dienas ziņas

Ekoskolu vasaras forums

Ventspilī jauniešus mudina pievērsties uzņēmējdarbībai

Ventspilī biznesa inkubators mudina jauniešus pievērsties uzņēmējdarbībai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Daudzās skolās populāra ir mācību uzņēmumu programma, kur jaunieši paši rada un attīsta savus pirmos produktus. Bet Ventspilī spēruši soli tālāk – īpašu uzmanību jauniešiem un viņu idejām pievērš biznesa inkubators, izstrādājot speciālas atbalsta programmas un aicinot attīstīt idejas pilsētai nozīmīgās jomās.

Pievērsties savas biznesa idejas attīstīšanai jauniešus mudina gan biznesa un izglītības infrastruktūra, bet jo īpaši – pieejamie atbalsta instrumenti. Ventspils biznesa inkubators ir izstrādājis arī jaunu programmu, kas domāta skolas vecuma jauniešiem. Ir radītas arī jaunas grantu programmas, piemēram, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju vai tūrisma jomā.

"Nākotnē mēs domājam arī šo tūrisma pakalpojumu jomu paplašināt uz iesācējuzņēmējiem, lai jaunie uzņēmēji, jaunieši varētu uzsākt šeit uzņēmējdarbību," saka Ventspils pilsētas domes Ekonomikas nodaļas vadītāja Elita Baklāne-Ansberga.

"Ir ļoti labas tendences - ne tikai šeit Ventspilī, bet arī pa visu Latviju, ka šo jauno uzņēmumu dibināšanai tiek pievērsta uzmanība, sākot no skolas," piebilst ilgtspējīgas uzņēmējdarbības eksperts Vladimirs Kuzmins.

Svarīgi ir būt ar jauniešiem tiešā un ciešā saiknē. Lielu atsaucību gūst regulāri bezmaksas semināri un diskusijas, kuros var veidot izpratni par to, kā strādā uzņēmumi un kā tie dzīvotu ilgtspējīgi.

Viena no jomām, kurā Ventspilī ir plašas iespējas attīstīties, ir tūrisms, un par to ir liela interese jauniešu vidū.

"Ļoti daudz jauniešu dalījās ar savām iecerēm un idejām gan par viesnīcu biznesa attīstīšanu, gan par veselības pakalpojumu attīstīšanu, kā arī par izklaides iespējām, kuras varētu piesaistīt tūristus ne tikai vasaras sezonas, bet ļoti būtiski arī šajā ziemas periodā," uzskaita  Baklāne-Ansberga.

"Ir iespējas, ir jauni projekti, var iegūt atbalstu no inkubatora. Vajag tikai apņēmību, tad jau viss būs," saka students un topošais uzņēmējs Pēteris Silarājs.

Inkubatora vadītāja Nataļja Jarohnoviča skaidro, ka vēl pirms pāris gadiem interese par uzņēmējdarbību jauniešu vidū bijusi ļoti zema, bet viņi kļuvuši daudz aktīvāki: "Mēs domājam, ka pirmie tādi labie rezultāti varētu būt kaut kur pēc gada, kad mēs redzēsim, ka mūsu jaunieši patiešām var un gatavi arī diezgan augstā līmenī startēt arī kaut kur ārpus Ventspils."

Ventspils biznesa inkubators plāno rīkot diskusijas un praktiskas darbnīcas biežāk, mudinot jaunos ventspilniekus atklāt un attīstīt sevī nākotnes uzņēmēja potenciālu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti