Dienas ziņas

Jaunieši no Rīgas pārceļas uz dzīvi laukos

Dienas ziņas

Grobiņā mākslas festivāls

Biznesa atbalsta centrs palīdz uzņēmējiem

Ventspilī Biznesa atbalsta centrs balsta jaunos uzņēmējus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Daļa jauno uzņēmumu jau drīz pēc darbības uzsākšanas bankrotē, lai gan to pamatā ir perspektīva ideja. Tam ir dažādi iemesli. Jebkuram jaunam uzņēmumam, lai tas darbotos veiksmīgi, ir nepieciešams atbalsts. Ventspilī šim nolūkam izveidots Biznesa atbalsta centrs, kurā pēc palīdzības jau griezušies vairāki komersanti.

Centrs tika dibināts septembra sākumā. Tas sniedz informatīvu un finansiālu atbalstu uzņēmējiem, cenšas noturēt Ventspilī jau strādājošos un piesaistīt jaunus komersantus.

"Mēs redzam, ka šajā informācijas laikmetā ir ļoti svarīgi uzņēmējiem pieeja pie informācijas, kā arī citas aktivitātes, kas saistās ar kontaktu apmaiņu, zināšanu apmaiņu," norāda Elita Baklāne – Ansberga, Ventspils pilsētas domes Ekonomikas nodaļas vadītāja.

Galvenais šī centra darbības virziens būs to uzņēmumu atbalsts, kuri nodarbojas ar informāciju un komunikāciju tehnoloģijām. Ventspilī attiecīgā nozare strauji attīstās, tādēļ īpašais atbalsts varētu risināt problēmu, kas saistīta ar katastrofālo speciālistu trūkumu.

"Latvijā nav daudz tādas konkurētspējīgas nozares, kas varētu ievērojami uzlabot Latvijas IKP, un manā uztverē tehnoloģiju uzņēmumi ir vieni no tādiem," uzskata Jānis Gulbis, SIA „Eazy One” mārketinga direktors.

Viena no būtiskākajām izdevumu pozīcijām, uzsākot biznesu, ir piemērotu telpu noīrēšana, kam ne vienmēr pietiek līdzekļu. Tieši tādēļ biznesa atbalsta centrā paredzēts izveidot kopstrādes telpas.

"Ventspilī taps pāris mēnešu laikā praktiski izmantojamas, lietojamas „co-working” telpas, jeb koplietošanas darba telpas, kas ir īpaši pateicīgas IT vidē un ir plaši pielietotas Rīgā," situāciju iezīmē Biznesa atbalsta centra vadītājs Salvis Roga.

Nākotnē plānota biznesa atbalsta centra un Ventspils Augstskolas sadarbība. Mazie uzņēmumi nereti veidojas tieši pateicoties studentu iniciatīvai.

"Ir šī loģiskā ķēdīte, kad arī studenti dibina savus uzņēmumus, arī viņiem vajadzīgs ir atbalsts, un ja Augstskolā šis atbalsta centrs darbojas, tad arī viņiem tas ir uzreiz labi," skaidro Ventspils Augstskolas rektors Kārlis Krēsliņš. 

Pēc atbalsta jaunizveidotajā centrā griezušies vairāki uzņēmēji, kuri jau nodarbojas ar biznesu, kā arī 5 interesenti, kuri to plāno izveidot. Nākotnē iecerēts paplašināt piedāvāto pakalpojumu klāstu, lai centrs kļūtu kā atbalsta platforma komersantiem, kuri darbojas dažādās nozarēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti