Panorāma

"Liepājas metalurga" akcionāri tuvina maksātnespēju

Panorāma

TV3 un LNT varētu nomainīt... BBC

Velmers: Maksātnespējas process "Liepājas metalurgam" nozīmē bankrotu

Velmers: Maksātnespēja process «Metalurgam» nozīmē bankrotu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Tuvākajā laikā tiesai tiks iesniegts pieteikums par grūtībās nonākušā „Liepājas metalurgs" maksātnespēju, kas uzņēmumam nozīmēs bankrotu, tā Latvijas Televīzijai apliecināja "Liepājas metalurgs" tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) administrators Haralds Velmers.

Taujāts par pieteikumu maksātnespējas procesam, Velmers norādīja, ka „acīmredzot, pēc šodienas akcionāru sapulces šaubas tiek kliedētas un nekas cits administratoram neatliek". Viņš arī neredz apstākļus, kas varētu likt to mainīt.

Maksātnespējas process uzņēmumam nozīmēs bankrotu. „Tādam juridiskam veidojumam, kā šodien ir „Liepājas metalurgs", tas būtu gals," apstiprināja Velmers.

Savukārt ražotni administrators sola mēģināt pārdot kā vienu kopumu, lai metalurģijas uzņēmums varētu atsākt strādāt: „Bet tas nenozīmē, ka ražošanas uzņēmumam ir gals. Tas varbūt varētu celties citā gaismā un turpināt strādāt. Es kā administrators pielikšu visas pūles, lai šis uzņēmums tiktu pārdots kā ražošanas, metalurģijas uzņēmums, tajā skaitā, tiktu nodrošināti darbinieki."

Pēc maksātnespējas pieteikšanas tiesai šis process būs jāpasludina. Tad mēneša laikā kreditori varēs pieteikt savas prasības.

Kā ziņots, „Liepājas metalurga" akcionāri trešdien nepalielināja uzņēmuma pamatkapitālu par 100 miljoniem latu. Tam esot pietrūcis vien 0,1% balsu. „Liepājas metalurgs" sola atkal vērsties pie valdības pēc ieguldījumiem uzņēmumā.

Trešdien bija pēdējais datums, kad „Liepājas metalurgs" varēja izpildīt tiesiskās aizsardzības plāna nosacījumus. Tomēr tas netika izdarīts. Tādēļ uzņēmuma administrators ir sācis gatavot maksātnespējas pieteikumu tiesā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti