Velmers: LM pārdošanu varētu sākt vismaz pēc trim mēnešiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Uzņēmuma „Latvijas metalurgs" pārdošanu varētu sākt ne ātrāk kā pēc trim mēnešiem, Latvijas Televīzijas raidījumā „Sastrēgumstunda" sacīja LM maksātnespējas procesa administrators Haralds Velmers.

„Mērķis ir pārdot funkcionējošu uzņēmumu. Tas vairs nebūs „Liepājas metalurgs" nekad, bet tas būs funkcionējošs uzņēmums," teica Velmers.

„Pārdošanu varētu uzsākt ne ātrāk kā pēc trim mēnešiem, jo divu mēnešu laikā man ir jāpabeidz inventarizācija, mantas novērtēšana un pārdošanas plāna izstrāde," viņš pavēstīja.

Līdz ar to optimistiskajā variantā uzņēmums varētu atsākt darbu pavasarī.

Pēc Velmera domām, ir jāizstrādā vairāki pārdošanas risinājumi, bet optimālākais būtu veidot publisku tenderi, „jo šaubos, ka meklēsim pircējus šeit Latvijā".

Arī Liepājas mērs Uldis Sesks raidījumā apliecināja, ka ir vairāki interesenti, tostarp investori no Krievijas un citām valstīm.
Administrators gan nezināja, vai LM akcionārs Sergejs Zaharjins turpina izmantot uzņēmumam piederošo auto savām vajadzībām.

„Kāpēc viņš vēl brauc, es nevaru atbildēt. Es esmu pieprasījis nodot mantu administratoram. Uzņēmuma vadībai ir uzdots nodot mantu," uzsvēra Velmers.

Pilnu raidījumu "Sastrēgumstunda" var noskatīties šeit. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti