Vēl šonedēļ cer nosaukt «Liepājas metalurga» jauno īpašnieku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Maksātnespējīgās AS ”Liepājas metalurgs” maksātnespējas administrators Haralds Velmers līdz šīs nedēļas beigām cer paziņot pretendentu, kam tiks piedāvāts iegādāties grūtībās nonākušo uzņēmumu.

Šonedēļ, 28. augustā, sasaukta maksātnespējīgās AS ”Liepājas metalurgs” kreditoru sapulce, kurā kreditori lems par uzņēmuma pārdošanas termiņa pagarināšanu. Pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka pagaidām sarunas nolemts turpināt ar četriem pretendentiem. ”Liepājas metalurga” maksātnespējas administrators Haralds Velmers sarunā ar Latvijas Radio uzsver, ka sarunas ar diviem ”atsijātajiem” pretendentiem - vienu no ”Liepājas metalurga” lielākajiem akcionāriem Kirovu Lipmanu un kādu Rietumeiropas kompāniju nolemts neturpināt, jo viņi nav spējuši iesniegt apliecinājumus, ka viņu rīcībā ir pietiekami daudz līdzekļu rūpnīcas darba atjaunošanai.

”Viennozīmīgi, mums šajā procesā bija svarīgi, - viens ir cena, bet otrs ir svarīga finanšu līdzekļu pietiekamība piedāvātās cenas samaksas izpildei. Otrs - pierādījumi par to, ka pietiekoši īsā laikā būs spējīgs pircējs atjaunot rūpnīcas darbu. Šie pretendenti nespēja mūs pārliecināt un pierādījumus iesniegt, un tas arī ir galvenais iemesls, kāpēc tieši konkrēti šie pretendenti ir izslēgti.”

Velmers neslēpj, ka vēl palikušie ”Liepājas metalurga” potenciālie pircēji ir no Austrumeiropas. Vēl šonedēļ sabiedrībai kļūšot zināms arī izvēlētā pretendenta vārds.

”Mēs runājam par konkrētiem pierādījumiem, ko mēs prasām investoriem iesniegt - tātad finanšu līdzekļu pietiekamības apliecinājums, apliecinājums par  konkrētām darbības uzsākšanas iespējām un tie ir konkrēti pierādāmi, apliecināmi dokumenti - banku dokumenti, citāda veida garantijas, kas to visu pierāda. Šeit nav subjektīvi - man patīk vai nepatīk. Protams, mēs līdz nedēļas beigām ceram nosaukt šo pretendentu galveno, ar kuru būsim gatavi noslēgt darījumu, bet izvērtēšanas process vēl turpinās”, sacīja Velmers.

Savukārt komentējot iemeslus, kādēļ uzņēmuma ”Liepājas osta LM” kontrolpakete pārdota kādam Konstantīnam Gončarovam, kas par to piedāvāja 150 tūkstošus eiro, nevis Kirovam Lipmanam, kas par to bija gatavs maksāt teju četrkārt augstāku cenu - 550 tūkstošus eiro, Velmers norāda, ka Lipmana piedāvājums paredzējis arī ”Liepājas metalurga” iegādi:

”Lipmana kungs savā pieteikumā bija nepārprotami skaidri pateicis, ka viņš šo savu piedāvājumu izteikto izsaka tikai kopā ar pamatražotni.”

Komentējot pirmdien atklātībā nonākušās ziņu par to, ka zvērināts advokāts Mareks Segliņš īsziņā Kirovam Lipmanam apvaicājies arī par solījumu ZZS, Velmers paskaidroja, ka ar Segliņu gan apspriedis situāciju ”Liepājas metarlurgā”, taču nekādu politisko spiedienu saistībā ar kādu no investoriem neesot izjutis.

Jau ziņots, ka „Liepājas metalurga” problēmas sākās pērn, tā rezultātā tika pasludināta uzņēmuma maksātnespēja un darbu zaudēja ap 2000 strādnieku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti