Vēl mēnesi Latvijas iedzīvotāji bankām var atskaitīties par saviem ienākumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Palicis mazliet vairāk par mēnesi līdz 1. decembrim, tas ir, likumā noteiktajam datumam, līdz kuram bankām ir jāapzina, vai to esošie klienti ir uzskatāmi par politiski ietekmīgām personām. 

Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) apkopotā informācija liecina, ka lielākā daļa banku šo uzdevumu jau paveikušas, bet dažas vēl tikai gatavojas uzsākt politiski ietekmīgo personu apzināšanu.

Klientiem jārēķinās, ka gadījumā, ja viņi līdz 1. decembrim nebūs atbildējuši uz banku uzdotajiem jautājumiem, bankas var lemt par sadarbības pārtraukšanu.

LKA par banku izvērsto klientu anketēšanu līdz šim saņemtas vairākas sūdzības, bet daļa klientu savu neapmierinātību ar nepieciešamību atbildēt uz jautājumiem par savu pazīšanos ar politiķiem pauduši pašām bankām.

"Cik mēs esam ieguvuši informāciju, runājot gan ar banku nozares pārstāvjiem, gan arī ar uzraudzības iestādi, tad zināma neapmierinātība no klientiem ir bijusi un ir saņemti zvani un arī rakstiskā veidā, taču tas nav bijis masveidīgi," teica LKA pārstāve Baiba Melnace.

Vasarā ar anketešanu ne īpaši apmierinātie banku klienti vairāk jautājuši, kādēļ banka šādus datus prasa un vai tie būs drošībā. Tagad banku klienti vairāk lūdz konsultēt par dažādām ar anketu aizpildīšanu saistītām lietām.

Jau ziņots, ka līdz gada beigām visi Latvijas iedzīvotāji, kuriem ir konti bankās, saņems anketas, ar kuru palīdzību kredītiestādes, kā to prasa nesen pieņemtie grozījumi likumā pret  naudas atmazgāšanu, mēģinās noskaidrot, vai persona ir politiski nozīmīga.

Daži jautājumi klientiem var likties pārāk personiski, bet banku asociācija aicina izturēties ar sapratni un skaidrot visu, kā ir.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti