Panorāma

Diaspora – resurss un padomdevējs

Panorāma

Mežaparka estrāde atdzimst

R. Vējonis tiekas ar Latvijas uzņēmējiem Igaunijā

Vējonis tiekas ar Latvijas uzņēmējiem Igaunijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

“Ja gribam piesaistīt vairāk igauņu investīciju, tad mums Latvijā biznesam jārada līdzīga vide tai, kāda tā ir Igaunijā. Un mūsu politiķiem drosmīgāk jāveic reformas.” Tā, turpinot valsts vizīti Igaunijā, atzinis Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Šodien viņš tikās ar Igaunijā strādājošajiem Latvijas uzņēmējiem.

"Sakret" rūpnīca, ko apmeklēja valsts prezidents, ir otrā lielākā Latvijas investīcija Igaunijā. Te ražo būvniecībā nepieciešamo. Kā paši saka - gandrīz visu, izņemot ķieģeļus un ģipsi. Rūpnīcā ražošana ir gandrīz pilnībā automatizēta - maiņā strādā seši cilvēki, bet rūpnīcā kopumā - 25. Uzslavas par paveikto uzņēmums šodien Latvijas prezidenta klātbūtnē saņēma arī no Igaunijas uzņēmējdarbības ministra.

"Es pats esmu lietojis jūsu ražojumus, un es varu teikt, ka ļoti iesaku jūsu produktus. Paldies jums par šo investīciju un par to, ka jūs veicat ieguldījumus mūsu ekonomikā. Man ir jāatzīst, ka attiecības starp mūsu latviešu kolēģiem un Igaunijas valdību ir ļoti labas, un domāju, ka tādas tās ir arī mūsu uzņēmēju vidū," teicis Igaunijas uzņēmējdarbības un informācijas tehnoloģiju ministrs Renē Tammists.

Šeit ir tapis arī kāds īpašs latviešu un igauņu kopīgi radīts produkts - vieglais betons. Rūpnīcā izveidotas arī saistvielas vēsturisku akmens mūru atjaunošanai. Tās jau izmēģinātas gan Cēsu pilī Latvijā, gan Igaunijā - Hāpsalu pilī. Igaunija Latvijai ir otrais lielākais ārējās tirdzniecības un eksporta partneris. Bet – ir vēl kāds nepiepildīts mērķis.

"Protams, mēs gribam redzēt arī tiešās investīcijas, kas ienāktu Latvijā no Igaunijas. Tagad mēs domājam par Latvijas tēla unificēšanu, kur mēs gribam piedāvāt gan to, ka esam zaļi, un pie mums var labi pavadīt laiku, gan arī to, ka mēs esam spēruši lielu soli pretim informācijas tehnoloģijām," sacīja Latvijas ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro ("KPV LV").

Valsts prezidents Raimnds Vējonis tikmēr norāda - Latvijai ir jāpaveic divas ļoti būtiskas lietas. "Pirmām kārtām mums Latvijā ir jārada droša, stabila, konkurētspējīga un līdzīga biznesa vide, kā tas ir Igaunijā. Otrām kārtām – manuprāt, politiķiem ir jābūt daudz drosmīgākiem, pieņemot lēmumus par reformām tajās jomās, kuras mums ir nepieciešams uzlabot. Un es domāju – ja šīs lietas notiks, tad uzņēmējdarbības vide būs tikpat pievilcīga kā Igaunijā. Un arī Igaunijas uzņēmēji būs vairāk Latvijā pārstāvēti nekā līdz šim," pauda Vējonis. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti