Rīta Panorāma

"Dzeguzītes" lielkoncerts

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar satiksmes ministru Uldi Auguli

Intervija ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni

Vējonis: Nav pamata pārskatīt LG netīkamos Enerģētikas likuma grozījumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Saeimai nav pamata pārskatīt AS „Latvijas gāze” (LG) netīkamos grozījumus Enerģētikas likumā, kas paredz, ka Latvijā tiks uzsākta gāzes tirgus atvēršana, kā arī gāzes tirgotājs būs nodalīts no piegādes un uzglabāšanas infrastruktūras īpašnieka.

Tā intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” piektdienas rītā sacīja Vējonis. „Es neredzēju pamatu otrreizējai caurskatīšanai un lūdzu [Saeimas priekšsēdētāju Ināru] Mūrnieces kundzi izsludināt šo likumu,” sacīja Vējonis. Viņš atzina, ka LG šie grozījumi ir nepatīkami, tomēr uzņēmumam tāpat kā Ekonomikas ministrijai bija iespēja pierādīt savu taisnību, taču Saeima ir piekritusi ministrijas viedoklim.

Viņš akcentēja, ka par spīti viņa slimībai darbi turpinās. „Valsts nav apstājusies, lēmumi tiek pieņemti, likumi tiek izsludināti, otrreizējā likuma lūgumi tiek izskatīti, vēstnieki akreditēti. (..) Es kaut esmu slimnīcā, turpinu pildīt savus pienākumus,” teica Vējonis.

Ik nedēļu notiekot arī tikšanās ar premjeru Māri Kučinski (ZZS).

Jau ziņots, ka Vējonis nolēmis nesūtīt Enerģētikas likuma grozījumus otrreizējai caurlūkošanai Saeimā, kā to iepriekš lūdza "Latvijas gāze". Līdz ar to likuma grozījumi nākamo desmit dienu laikā jāizsludina Saeimas priekšsēdētājai, kura Vējoņa slimības laikā izpilda vairākus viņa pienākumus.

Uzņēmumā "Latvijas gāze", kas iepriekš vērsās pie prezidenta ar lūgumu grozījumus neizsludināt, gaidīs oficiālu atbildi un tad lems par tālāko rīcību.

Vēstīts, ka Saeimā 11.februārī galīgajā lasījumā atbalstīja pēdējos mēnešos plaši diskutētos grozījumus Enerģētikas likumā. Ar tiem noteikta kārtība, kā konkurencei 2017.gadā tiks atvērts dabasgāzes tirgus un kā tiks reorganizēts līdzšinējais tirgus monopolists - uzņēmums "Latvijas gāze".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti