Dienas ziņas

Cilvēku ar invaliditāti no darba atlaist nedrīkst

Dienas ziņas

Ja sekosim kritērijiem, laukos izglītības nebūs

Testē "Liepājas metalurga" ražošanas iekārtas

Veiksmīgi noslēdzies «Liepājas metalurga» ražošanas iekārtu izmēģinājums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Piektdien veiksmīgi noslēdzies “Liepājas metalurga” tehnoloģisko iekārtu izmēģinājums. Pēc gadu ilgušās rūpnīcas dīkstāves un ziemas perioda tika iedarbināta tērauda elektrokausēšanas iekārta un velmētava, lai pārbaudītu to darbību. Nozīmīgākie metalurģijas uzņēmuma aktīvi saglabāti labā darba kārtībā.

Ceturtdien eksperimentālā kārtā tika veikta produkcijas ražošana velmētavā. Kā iepriekš paredzēts, tika izvelmētas 133 sagataves, kas kopumā svēra 90 tonnas. Divas pirmās sagataves tika velmētas ieregulēšanas režīmā, savukārt no trešās jau tika izgatavota produkcija atbilstoši standartiem. Tas nozīmē, ka dīkstāves un ziemas režīmā velmētava ir tikusi uzturēta nevainojamā kārtībā.

Savukārt piektdien tika pārbaudīta tērauda elektrokausēšanas iekārta. Procesa laikā tika pārkausētas 100 tonnas tērauda lūžņu un iegūtas 129 tērauda sagataves.

Kā pēc ražošanas iekārtu izmēģinājuma komentēja "Liepājas metalurga” maksātnespējas administrators Haralds Velmers,“ šo divu dienu darbs apliecina, ka par spīti gadu ilgušajai dīkstāvei un tehnoloģisko iekārtu pilnīgai apstādināšanai ziemas periodā, tās ir nevainojamā darba kārtībā, un nozīmīgākie speciālisti ir saglabājuši kvalifikāciju”.

Haralds Velmers par ražošanas pārbaudi
00:00 / 01:11
Lejuplādēt

Administrators apliecināja,  ka investoru interese no Krievijas un Eiropas valstīm šajās dienās strauji palielinās. To skaits jau pārsniedz iepriekš minētos divdesmit sešus:

"Visas iekārtas bija nevainojamā kārtībā -  velmētava vakar strādāja bez aizķeršanās, tieši tāpat arī elektrokausēšanas krāsns šodien. Kopumā vakar tika izvelmētas 133 sagataves, kas ir 90 tonnas.  Šodien tika pārkausētas aptuveni 100 tonnas metāllūžņu un iegūtas 129 sagataves. Par spīti garajai gada dīkstāvei, jo iekārtas bija ziemas periodā apstādinātas pilnībā, esmu ļoti priecīgs par rezultātiem. Mums tas bija ļoti svarīgi, lai pārliecinātu potenciālos pircējus, ka tehnoloģiski viss ir kārtībā un rūpnīca var atsākt savu darbību. Interese ir ļoti pastiprināta. Pagājušo nedēļu investori intensīvi brauca uz vietas šeit apskatīt  rūpnīcu. Tas notiks arī nākamnedēļ. Interese ir tik liela, ka ar grūtībām varam viņu visus uzņemt un visu izrādīt. Acīmredzot ir tāda politika.”

"Liepājas metalurga" ražošanas iekārtu izmēģinājums ir viens no uzņēmuma pārdošanas procesa posmiem, lai pārbaudītu iekārtas un varētu sniegt nepieciešamo tehnisko informāciju potenciālajiem pircējiem.

Pēdējais kausējums uzņēmumā “Liepājas metalurgs” izdarīts pērn 10 maijā. Pagājis vairāk nekā gads kopš uzņēmumā nenotiek ražošana. Unikālos kadrus, kad iekārtas šonedēļ tika iedarbinātas, uzņēma pieaicināts videooperators, bet mediju pārstāvjiem šāda iespēja tika liegta drošības apsvērumu dēļ.

Procesu vēroja ārvalstu eksperts, kurš  sniegs vērtējumu potenciālajiem uzņēmuma pircējiem.  Par saražoto armatūras pielietojumu lems uzņēmuma kreditori.

13. jūnijs ir gala termiņš potenciālajiem investoriem savu nesaistošo piedāvājumu iesniegšanai. Līdz šim kopumā uzrunāti gandrīz 160 potenciālie investori un noslēgti 28 konfidencialitātes līgumi.

Kopš uzņēmuma pamatražotnes pārdošanas procesa sākšanas, kopumā ir uzrunāti gandrīz 160 investori. Konfidencialitātes līgumi ir noslēgti ar vairāk kā 26 interesentiem.  Tuvojoties 13 jūnijam, kad potenciālie investori vēl var iesniegt piedāvājumus, par uzņēmumu tiek izrādīta liela interese. Tas viešot pārliecību, ka šogad uzņēmumu  izdosies pārdot. Uzņēmuma ražotni uz šobrīd jau apskatījuši pārstāvji no Krievijas un Eiropas, konkrēti vārdi gan netiek minēti.

„Cerību redzam no intereses, no tā ka patiešām brauc šeit uz vietas, nevis vienkārši ekskursijā, bet brauc speciālisti, speciālistu komandas, un tas nozīmē, ka tā interese ir nopietna un konkrēta. Līdz ar to man ir pamatotas cerības, ka mēs pircēju atradīsim tuvākajā laikā, kā arī bija paredzēts pārdošanas plānā,” klāstīja administrators.

„Liepājas Metalurgā” šobrīd strādā 250 cilvēki, no tiem 200 ir tehniskie darbinieki. Redzēt to, kā uzņēmumā atkal notiek ražošanas process bija tas gods vien dažiem desmitiem metalurgu. Intervijas gan strādnieki sniegt atsakās, bet kā pastāstīja aizkadrā, ražošanas iekārtu iedarbināšana viņiem bijis ļoti saviļņojošs mirklis un daudzi to pat iemūžināja savos telefonos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti