Panorāma

Robežsardze pastiprinās epidemioloģisko prasību kontroli

Panorāma

Bērni maskas pieņems, ja tās pieņem vecāki

Brīvdienās veikalos ierobežots preču klāsts

Veikalos ierobežots preču klāsts; pircēju plūsma līdzīga citām brīvdienām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jārēķinās, ka no sestdienas, 5. decembra, nedēļas nogalēs ir ierobežota veikalu darbība. Var iegādāties vienīgi pārtiku, higiēnas preces, dzīvnieku barību, preses izdevumus un sabiedriskā transporta biļetes. Ko brīvdienās nevar nopirkt klātienē veikalā, to var iegādāties attālināti – internetā.

“Šīs preces iegādāties nav iespējams!” ar šādu brīdinājumu  pircējus šodien sagaida "Rimi" veikali. Grāmatas, zeķes, trauki, kosmētika un citas rūpniecības preces pārklātas ar plēvi. Norobežoti arī plaukti ar alkoholu un tabakas izstrādājumiem. Līdzīga aina arī "Maxima" veikalos. Pie nepārtikas precēm izvietotas dzeltenas informatīvas zīmes, ka šo preču  tirdzniecība atļauta tikai darbadienās. Nopirkt preci no aizliegtā plaukta nevarēs, pat  ja ļoti, ļoti vajadzēs, jo kases sistēmas ir atbilstoši pielāgotas.

"Paņemot preci, piemēram, pannu, un  aizejot līdz kasei, nav iespējams viņu noskenēt un līdz ar to samaksāt," teica SIA "Maxima Latvija" pārstāve Liene Dupate-Ugule. 



"Ja paņem tādu preci, ja iepērkas ar pašapkalpošanās skeneri, tad, noskenējot preces kodu, parādās paziņojums: "Šīs preces pārdošanu šobrīd aizliedz likums. Tieši tas pats pie pašapkalpošanās kases, un tas pats arī regulārajās kasēs, kur ir mūsu kolēģe," saka "RIMI Latvia" pārstāve Elīna Šakirova.

Norobežot preču grupas veikali sāka jau vakar vakarā.  Lielākajās tirdzniecības vietās darbinieki strādājuši arī naktī, un nācies piesaistīt papildspēkus. Ārkārtējās situācijas laikā veikali brīvdienās drīkst tirgot vienīgi pārtikas un higiēnas preces, dzīvnieku barību, preses izdevumus un sabiedriskā transporta biļetes. Šādus tirdzniecības ierobežojumus ieviesa, lai samazinātu   drūzmēšanos tirdzniecības vietās. Veikalnieki atzīst – pircēji ir saprotoši, zina par ierobežojumiem, un konflikta situācijas līdz šim nav bijušas.

Ievērojami lielāks pircēju pieplūdums bija vakar, kad cilvēki vairāk nekā parasti iepirka alkoholu, cigaretes un citas preces, ko brīvdienās tagad nopirkt nevar, toties šodien pircēju plūsma ir līdzīga kā citās brīvdienās, stāsta "Rimi Latvija" pārstāve Šakirova. 

Līdzīga situācija ir arī veikalos "Maxima". Kā stāsta "Maxima Latvija" pārstāve Dupate-Ugule – var novērot, ka cilvēkus ir sasniegusi informācija par ierobežojumiem un viņi ar tiem rēķinās.

Latvijas Radio sazinājās arī ar Rīgas pašvaldības policijas pārstāvi Lāsmu Greidāni, un arī viņa atzina, ka būtiski starpgadījumi saistībā ar ierobežojumiem veikalos līdz šim nav konstatēti. Pašvaldības policija turpina sekot līdzi situācijai.

Veikalos ierobežots preču klāsts; pircēju plūsma līdzīga citām brīvdienām
00:00 / 00:42
Lejuplādēt

Uzrunātie pircēji  stāsta, ka ar jauno kārtību nav īsti apmierināti. "Vienu lampiņu vajadzēja. Jā, lampiņu nevar dabūt. Nu gan laiki pienākuši... Bet nekāda vaina. Sadzīvosim. Nesaprotu, kāpēc tā ir jābūt. Tik drastiski, ka kaut kādas sadzīves lietiņas nevar dabūt. Par alkoholu nerunāsim, tas nav aktuāli, bet nu lampiņas... nu to gan vajadzēja. To jau vajadzēja atļaut, tas nekas sevišķs  nav," teica pircējs Armands. 

"Zinām. Bet jebkurā gadījumā šoks. Viss ir ciet. Tas ir smieklīgi. Nevar nopirkt ne apakšbikses. Vai tad to nevar nopirkt darba dienā? Var. Bet ja nu vajag.. negaidīti. Piemēram, bērnu matu sprādzi, vēl kaut ko ja nevar nopirkt... Nonsenss. Bet piektdienās rindas ir trīs reizes lielākas," pauda pircējs Jānis. 

Lielveikalu darbinieku novērojumi liecina, ka šodien pircēju ir mazāk nekā piektdienas vakarā, kad cilvēki steidza nopirkt to, ko nevarēs iegādāties nedēļas nogalē, un tāpēc veidojās rindas. Lai novērsu drūzmēšanos, veikali noteikuši maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitu, to regulē ar iepirkumu grozu un ratu skaitu. Bez tiem pircējus iepirkšanās zonā neielaiž.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti