Panorāma

I. Šuplinska pamet JKP, nozare gaida pārmaiņas

Panorāma

No valdības izslēdz KPV LV

Lielveikalos šodien rosība

Veikali tirdzniecības centros steidz vērt durvis apmeklētājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Liela rosība pārņēmusi lielos tirdzniecības centrus, kas jau no trešdienas drīkst atsākt darbu. Veikalu vadītāji atzīst, ka arī šis valdības lēmums bijis negaidīts, taču viņi gatavi reaģēt strauji un trešdien veikalus tīra un izliek preci, lai jau nākamajā dienā vērtu durvis pircējiem. 

Lielos tirdzniecības centrus Rīgā trešdien bija pārņēmusi sen neredzēta rosība. Un visi – sākot no veikala vadītāja līdz pārdevējam – dara visu. Slauka plauktus, mazgā grīdu, tīra putekļus un dezinficē iepirkumu grozus. 

Veikala “Douglas” pārdevēja Lāsma Kudiņa sacīja: “Tāds patīkams satraukums. Mēs tik ilgi esam gaidījuši to brīdi. (..) Tie būs mazie puteklīši, kas sakrājušies uz plauktiem, tie tādi mazie darbiņi.”

Šī veikala pārdevējas stāsta, ka nav bijusi tikai dīkstāve. Tirdzniecība turpinājās internetā, bet vēlāk – teltīs pie lielveikala. “Gājām palīgā e-veikalam, tad tirdziņš bija vaļā,” stāstīja Kudiņa.

Apģērbu veikalos pa šo laiku esot mainījušās trīs apģērbu kolekcijas, jo lielveikalus slēdza īsi pirms Ziemassvētkiem. Visu dīkstāves mēnešu laikā veikali nezaudēja cerību. Vispirms izlikuši ziemas kolekciju, tad nomainījuši uz pavasara. Tagad steigšus tiek izliktas vasaras drēbes. 

Veikala “Muss” vadītāja Marina Štrausa norādīja: “Mēs ceram, ka mūsu klienti visi atnāks pie mums, jo divus mēnešus strādāja citi veikali pilsētā, un tas bija nepareizi. Mēs domājām, vienu nedēļu, divas...”

“Viss ir sagatavots – gan kontroles mehānismi, gan pārdevēji. Šodien atsvaidzinām zināšanas, jo apmēram pusgadu neviens pārdevējs nav strādājis,” atzīmēja veikala “Lindex” vadītāja Ilga Aleksāne.

Katrā veikalā pircēju skaitu kontrolēs atbilstoši tā platībai. Tam izmantos noteiktu groziņu vai iepirkumu somu skaitu. Savukārt lielveikala apsardze būs tā, kas liegs ienākt ēkā vispār, ja būs sasniegts maksimālais pircēju skaits. Katru ienācēju uzskaita iekārta, kas ierīkota pie ieejas durvīm. 

Tirdzniecības centra “Domina Shopping” mārketinga direktore Iveta Ālere-Zvaigzne skaidroja: “Joprojām ir 25 kvadrātmetri uz vienu cilvēku, mēs to strikti ievērosim. Pie ieejām būs apsargi, viņiem būs pieejams absolūtais cilvēku skaits, sistēmā mēs to redzam. Ja būs par daudz, mēs lūgsim uzgaidīt.”

Daži veikali lielajos tirdzniecības centros būs gatavi darbam jau trešdienas vakarā. Citi durvis vērs ceturtdien. 

 KONTEKSTS:

Covid-19 uzliesmojuma laikā 2020. gada pavasarī Latvijā bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai, kas beidzās 9. jūnijā. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Valdība novembrī atkārtoti noteica ārkārtējo situāciju, bet, tā kā saslimstība ar Covid-19 nemazinājās, ārkārtējā situācija tika pagarināta līdz 6. aprīlim. Pēc ārkārtējās situācijas beigām valstī bija saglabājušies vairāki drošības pasākumi.

Ņemot vērā epidemioloģiskās situācijas uzlabošanos, 1. jūnijā valdība vienojās, ka darbu varēs atsākt lielie tirdzniecības centri un kultūras iestādes, tostarp muzeji. Jau iepriekš lemts, ka var notikt izlaidumi un vasaras nometnes. Vēl ir arī atvieglojumi tiem, kuri ir izslimojuši Covid-19, vai arī potējušies pret to – no 1.jūnija var sniegt un saņemt individuālus pakalpojumus, kā arī no 15. jūnija varēs apmeklēt kultūras pasākumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti