Vecumniekos svētku galdam iepērkas taupīgi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Dažādas aptaujas liecina, ka svētku galdam šajās Lieldienās ļaudis tērēs vairāk naudas kā iepriekš. Tomēr Vecumnieku tirdziņā uzrunātie teic, ka iedzīvotāji joprojām iepērkas ļoti apdomīgi un taupīgi.

Lai gan pie durvīm jau klauvē Lieldienas, pavasara sajūtu notvert ir visai grūti. „Es šorīt, ārā izejot, sapratu, ka ārā sajūta nav savādāka kā Ziemassvētkos. Nu, bet drīz beigsies, es jau jūtu pavasari,” saka Vecumnieku iedzīvotāja Ilze Zandberga.

Par to, ka gadalaiku maiņa vairs nav aiz kalniem, liecina pūpolu buntītes un pirmie zaļumi uz tirgus galdiem. Vecumniekos uzrunātie tirgotāji gan bilst, ka šogad īsti priecāties neesot par ko. „Cilvēkiem vēl nav naudas tik daudz, lai varētu visu laiku pirkt. Tirgū jau pārsvarā pensionāri, maz jauno cilvēku...nu, nav viņiem tās naudiņas,” saka tirgotājs no Bauskas novada Andžs Skrebelis.

„Visvairāk cilvēku pulcējas pie zivju stenda, tomēr, atrēķinot izdevumus, peļņa esot niecīga,” skaidro Inta Katranži, SIA''Korinta-K'' pārstāve.

Arī viens no lielākajiem un senākajiem kāpostu audzētājiem Vecumnieku novadā Eduards Žogots vairāk satraucas par pirktspēju, nevis pavasara aizkavēšanos: „Es domāju, būs ļoti straujš pavasaris. Zeme no sniega dabūs mitrumu un būs ļoti labi, tad zemniekiem varētu būt veiksmīgs.”

„Galvenais jau ir pārdot. Izaudzēt mēs mākam, bet pārdot... neiet,” saka kāpostu audzētājs Vecumniekos.

Un tomēr svētku galds tukšs nevienam nepalikšot. „Nu, oliņas... kaut ko vēl,  uzcepsim, pīrādziņus, salātiņu kādu. Īpaši jau neizvēršamies, bet, lai būtu smuki,” saka Vecumnieku iedzīvotāja Aija Kotāne.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti