Vasaras sezonā lidosta «Rīga» piedāvās vairāk nekā 100 tiešo lidojumu galamērķus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

2022. gada vasaras sezonā, kas sākas 27. martā līdz ar pāreju uz vasaras laiku, lidosta "Rīga" piedāvās savienojumus ar vairāk nekā 100 tiešo regulāro un čartera lidojumu galamērķiem, informēja lidostas pārstāve Ilze Salna.

No 31. marta lidostā "Rīga" darbu uzsāks jauna aviokompānija – Nīderlandes zemo cenu lidsabiedrība "Transavia Airlines C.V.", kas trīs reizes nedēļā nodrošinās lidojumus maršrutā Rīga–Amsterdama, tā nodrošinot vēl labāku Baltijas savienojumu ar vienu no pieprasītākajām tranzīta lidostām Eiropā.

Aviokompānijas vasaras sezonā piedāvās pasažieriem arī jaunus lidojumu maršrutus. Nacionālā aviokompānija "airBaltic" maijā uzsāks lidojumus no Rīgas uz Batumi Gruzijā, savukārt Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair" savu galamērķu klāstu papildinās ar diviem jauniem maršrutiem: Rīga–Vekše (Zviedrija) no 28. marta un Rīga–Ņūkāsla (Apvienotā Karaliste) no 1. aprīļa.

Pēc vairāk nekā divu gadu pārtraukuma "airBaltic" aprīļa beigās atsāks lidojumus uz Maltu, savukārt "Ryanair" lidojumu plānā atgriezīsies Spānijas pilsēta Žirona.

Plānotais kopējais lidojumu skaits, tuvojoties pavasarim, bet jo īpaši no nākamās nedēļas, kas būs pirmā pilnā vasaras sezonas nedēļa, stabili pieaug, – nākamnedēļ lidostā "Rīga" plāno ap 940 lidojumu, kas ir par ceturtdaļu vairāk nekā šonedēļ.

Aprīļa beigās regulāro un čartera pasažieru reisu skaita prognozes pārsniedz 1000 lidojumus nedēļā, norādīja lidostā.

KONTEKSTS:

Lidostā "Rīga" 2021. gadā apkalpoti 2,35 miljoni pasažieru, kas ir par 342 000 jeb 17% vairāk nekā 2020. gadā un par 5,4 miljoniem mazāk nekā 2019. gadā, kad pasauli vēl nebija pārsteigusi Covid-19 pandēmija. 2021. gadā kopā veikts 39 061 lidojums, kas ir par 9,7% vairāk nekā 2020. gadā, bet par 55,1% mazāk nekā 2019. gadā.

Lidostas "Rīga" vidēja termiņa stratēģija paredz, ka gadā apkalpoto pasažieru skaits lidostā palielināsies līdz 9 miljoniem, bet kopējās investīcijas lidostā līdz 2027. gadam sasniegs 247 miljonus eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti