Vārdā nenosaukts investors no Lietuvas nopircis portālu «vesti.lv», to pārveidojot par «bb.lv»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

"Investors no Lietuvas" iegādājies krievu valodā rakstošo portālu "vesti.lv", kas turpmāk darbosies ar nosaukumu "Baltijas Balss" jeb "bb.lv", pastāstīja portāla pārstāvis Andrejs Švedovs.

Švedovs neatklāja, kas ir šis investors un cik par portālu samaksāts, taču viņš pieļāva, ka, ņemot vērā portā "vesti.lv" krievvalodīgo auditoriju, darījuma summa "varētu būt bijusi pietiekami liela".

Kā liecina "nic.lv" dati, domēna "bb.lv" turētājs ir SIA "Adline". Savukārt "firmas.lv" informācija liecina, ka šis reklāmas un mediju jomas uzņēmums kopš pagājušā gada vidus pilnībā pieder Lietuvas pilsonim Sergejam Motornijam, bet līdz tam piederēja Ludmilai Kalašņikai. Uzņēmums pērn strādājis ar aptuveni 50 000 eiro apgrozījumu un 23 000 eiro zaudējumiem, bet vēl gadu iepriekš - ar 157 000 eiro apgrozījumu un nepilnu 15 000 eiro zaudējumiem. Motornijs ir arī prokūrists vairākos Kalašņikai piederošos vai savulaik piederējušos uzņēmumos.

Iegādājoties portālu "vesti.lv", tajā notikušas būtiskas pārmaiņas, tostarp veicot zīmola un redakcionālās politikas maiņu, apgalvoja Švedovs un stāstīja, ka, visticamāk, varētu notikt arī redakcijas sastāva izmaiņas, taču konkrētāk par to pagaidām nekas neesot zināms.

Jaunā investora mērķis esot izveidot mūsdienīgu mediju, kas strādātu, "ievērojot labākās Eiropas mediju tradīcijas". Portāla "bb.lv" redakcijas uzdevums būšot "kļūt par vienu no Baltijas valstu informācijas līderiem, kā arī par uzticamu informācijas avotu ārvalstu lasītājiem, kas interesējas par notikumiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā".

Kā liecina informācija portālā "vesti.lv", portāls līdz šim piederējis uzņēmumam "Media nams Vesti". Uzņēmuma īpašnieks saskaņā ar portālā "firmas.lv" publicēto informāciju ir Krievijas pilsonis Sergejs Kalašņiks. SIA "Media nams Vesti" pieder vairāki mediji, tostarp laikraksts "Segodņa".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti