Rīta Panorāma

Latviešu spēlfilma " Izlaiduma gads" ceļā uz Monreālas kinofestivālu

Rīta Panorāma

Intervija ar Zigmaru Liepiņu

Intervija ar Romānu Naudiņu

VARAM rosina 3% no uzņēmumu ienākumu nodokļa novirzīt biznesa atbalstam reģionos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No uzņēmumu ienākumu nodokļa 3% varētu novirzīt reģionu pašvaldībām uzņēmējdarbības atbalstam, intervijā Latvijas Televīzijas raidījuma „Rīta Panorāma” sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (NA).

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) iesniegusi Finanšu ministrijā priekšlikumu, ka no iekasētā uzņēmumu ienākumu nodokļa 3% tiktu novirzīti pašvaldībām uzņēmējdarbības atbalstam. „Tas būs konkrēts pasākums, kur nauda, kas tiek iekasēta no visas Latvijas, tai skaitā no Rīgas, nonāk reģionu pašvaldībās. Tēlaini izsakoties, jo tālāk no Rīgas, jo lielāks atbalsts,” ieceri skaidroja ministrs.

Rīgas pilsēta gan nesaņemtu šādu atbalstu, jo aizvien cilvēki dodas prom no reģioniem. „Dodas projām, jo tās ir slikti atalgotas darbavietas, uzņēmējs nevar tik daudz izmaksāt, lai cilvēku noturētu. Tāpēc pašvaldībām ir jāsniedz atbalsts,” sacīja Naudiņš.

Šo finansējumu pašvaldības varētu ieguldīt uzņēmumiem nepieciešamā infrastruktūrā, piemēram, palielināt elektrības jaudas.

„Kad atskaitījos Straujumas kundzei par paveikto un maniem nākotnes plāniem, tad Straujumas kundze atbalstīja šo priekšlikumu. Tas ir iesniegts Finanšu ministrija, kura to vērtēs,” piebilda Naudiņš. Viņš cer, ka šo jautājumu varētu skatīt pēc Saeimas vēlēšanām jaunajā parlamenta sastāvā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti