Valsts vērtē arī «Latvijas dzelzceļa» atbalsta iespējas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Satiksmes ministrija (SM) pašlaik strādā pie risinājumiem iespējamam valsts AS "Latvijas  dzelzceļa" atbalstam. Pašlaik gan vēl nav zināms, kad šo jautājumu varētu virzīt izskatīšanai valdībā.

Jautāts, vai līdztekus "airBaltic" un starptautiskajai lidostai "Rīga" valsts Covid-19 krīzē plāno atbalstīt vēl kādu valsts kapitālsabiedrību, finanšu ministrs Jānis Reirs ("Jaunā Vienotība") pēc valdības sēdes atzina, ka šāda atbalstāmo valsts uzņēmumu saraksta nav, taču valdība jau sākotnēji lēmusi izskatīt stratēģisku valsts uzņēmumu atbalsta iespējas.

"Šī palīdzība tika sniegta "Latvijas Gaisa satiksmei", lidostai un "airBaltic". Ir informācija, ka satiksmes ministrs [Tālis Linkaits] gatavo par ["Latvijas] dzelzceļu". Piedāvājumu par citiem uzņēmumiem... man nav informācijas," teica finanšu ministrs, norādot – nav pazīmju, ka grūtībās būtu nonākuši citi stratēģiskie valsts uzņēmumi, piemēram, "Latvenergo". To apgrozījums nav krities, daži to pat ir audzējuši.

Satiksmes ministrs Linkaits Lsm.lv apstiprināja, ka SM gatavo informāciju valdībai, lai vērtētu "Latvijas dzelzceļa" atbalsta iespējas. Iespējamā atbalsta summa vēl tiek precizēta.

KONTEKSTS:

"Latvijas dzelzceļš" šā gada sākumā paziņoja, ka līdz šā gada beigām plāno pārtraukt darba tiesiskās attiecības ar aptuveni 1500 darbiniekiem. Tas skaidrots ar kravu pārvadājumu negatīvajām tendencēm un nepieciešamību būtiski paaugstināt "Latvijas dzelzceļa" saimnieciskās darbības efektivitāti, tādējādi stabilizējot uzņēmumu. 

"Latvijas dzelzceļš" pēc valsts atbalsta aptuveni 40 miljonu eiro apmērā vērsās jau marta vidū. Tas gan bija saistīts ar kravu kritumu vēl pirms vīrusa izplatības.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDZ Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDZ infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDZ ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDZ apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums "LDZ loģistika".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti