Valsts vēlas pārņemt maksātnespējas administratoru licenču izsniegšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valsts vēlas no jauna pārņemt maksātnespējas administratoru licenču izsniegšanas procesu. Pašreiz ar to nodarbojas Maksātnespējas procesa administratoru asociācija.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns uzskata, ka vairāki skandāli, Eiropas Savienības tieslietu komisāres Viviānas Redingas kritika un pat Satversmes tiesas šaubas par maksātnespējas administratora Daiņa Bergmaņa un tiesneša Raimonda Bula darbu liek valstij aktīvāk iesaistīties šajā procesā.

Tāpat tieslietu ministrs vēlas, lai maksātnespējas administratori tiktu pielīdzināti valsts amatpersonām, nosakot ierobežojumus amata savienošanai un nepieciešamību deklarēt ienākumus. Minētos priekšlikumus vēl būs jāapstiprina valdībai un Saeimai.

„Sabiedrība vienalga sagaida atbildību par šo jomu no valsts. Līdz ar to, valsts rīcībā būtu jābūt instrumentam, kā tos administratorus, kas rīkojas neatbilstoši, sākumā, futbola terminoloģijā, parādītu dzelteno kartiņu un tad attiecīgi arī sarkanu. Šobrīd tādas iespējas izpildvarai nav," skaidro Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis.

„Valsts turpmāk nevar neuzņemties atbildību par šo procesu. Valstij un pirmkārt Tieslietu ministrijai ir jārūpējas, lai šī sistēma iedvestu uzticību no sabiedrības puses un lai visam procesam būtu atbilstoša reputācija," uzsver ministrs Bordāns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti