Valsts vēl iepazīstas ar «Winergy» prasību; par tālāku rīcību runāt pāragri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pagaidām ir pāragri prognozēt, kā valsts varētu reaģēt uz vēja parku attīstītāja „Winergy” iesniegto prasību šķīrējtiesā par zaudējumu kompensāciju 51 miljona eiro apjomā, pavēstīja Valsts kanceleja. 

Vēl būs nepieciešams laiks, lai iepazītos ar apjomīgajiem lietas materiāliem, jo kancelejā saņemtais pieteikums ir vairāk nekā 700 lappušu biezs, Latvijas Radio pastāstīja Valsts kancelejas pārstāve Laine Kučinska.

Pašlaik atbildīgās iestādes, juristi un citi eksperti iepazīstas ar šo pieteikumu, tālāk plānots uzklausīt ekspertu viedokļus un priekšlikumus, tad arī lems par valsts tālāko rīcību.

Pieteikuma izvērtēšanā iesaistīta Valsts kanceleja, kas ir atbildīga par investīciju strīdu jautājumiem, kā arī Iekšlietu ministrija, Ģenerālprokuratūra un citas iestādes.

Jau ziņots, ka vēja parka "Winergy" īpašnieks Igaunijas pilsonis Indreks Kuivaliks iesniedzis prasību starptautiskajā šķīrējtiesā pret Latviju, prasot kompensāciju par Latvijas un Igaunijas investīciju aizsardzības līguma pārkāpšanu uzņēmuma strīdā ar "Norvik Banku".

Civiltiesiskais strīds starp SIA “Winergy” un AS “Norvik Banka” aizsākās 2013.gada maijā, kad banka pirmstermiņa izbeidza noslēgtos aizdevuma līgumus, pieprasot atmaksāt visu aizdevuma summu uzreiz. Vienlaicīgi pēc AS “Norvik Banka” iesnieguma uzsāktā kriminālprocesa ietvaros tika arestēta pilnīgi visa "Winergy" manta, tādējādi principā paralizējot uzņēmuma komercdarbību un nogriežot iespēju veikt pārkreditāciju.

Savukārt „Norvik Banka" savukārt paziņojuma medijiem, komentējot „Winergy” vēršanos šķīrējtiesā, nodēvēja uzņēmumu par „ļaunprātīgiem kredīta nemaksātājiem”.  „Attiecības starp „Norvik Banku” un „Winergy” ir klasisks ļaunprātīgas maksātnespējas gadījums ar visām pazīmēm un iesaistītajiem personāžiem. [..] Tas nekādā gadījumā nav strīds starp diviem komersantiem. Tēlaini runājot, „Winergy” ir izvēlējis “ķeriet zagli" taktiku," norāda „Norvik Bankas” valdes priekšsēdētājs Olivers Bramvels.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti