Valsts uzņēmumu pārvaldību koordinēs Pārresoru koordinācijas centrs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valdība otrdien atbalstīja rīkojumu par valsts kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības koordinācijas nodošanu Pārresoru koordinācijas centram (PKC), informēja PKC.

Vienlaicīgi tika skatīti PKC sagatavotie grozījumi likumā, kas paredz papildināt esošo redakciju ar koordinācijas institūcijas uzdevumiem, pievienojot sadarbības īstenošanu ar citām institūcijām kapitālsabiedrību un kapitāla daļu pārvaldības jautājumos.

Grozījumi arī būtiski maina esošo koordinācijas institūcijas Konsultatīvās padomes kompetenci, paredzot, ka tā kļūst par Koordinācijas institūcijas padomi. Paredzēts, ka Ministru kabinets izveido Koordinācijas institūcijas padomi no PKC un ministriju – kapitāla daļu turētāju – deleģētiem pārstāvjiem.  

Par plānotajām izmaiņām valsts uzņēmumu pārvaldību pagājušajā nedēļā ziņoja LTV raidījums "De facto", vēstot, ka vairs nav paredzēta vērienīga reforma, ko plaši apsprieda pirms vairākiem gadiem.

2011.gadā pēc Valsts kancelejas pasūtījuma par 100 000 eiro tapa pētījums par valsts uzņēmumiem. Viens no ekspertu ieteikumiem bija centralizēti pārvaldīt vismaz lielākos valsts uzņēmumus, kas ir monopolisti, vai kuru mērķis ir peļņas gūšana. Pārvaldes nodošana profesionāla biroja rokās uzlabotu kompāniju atdevi, norādīja eksperti.

Taču nu neatkarīgas superiestādes vietā valdība nolēma valsts uzņēmumu pārvaldības koordināciju uzticēt premjeres paspārnē esošajam PKC, kas izdos labas pārvaldības vadlīnijas, noteiks stratēģiskos mērķus, palīdzēs atrast valžu un padomju locekļus, sniegs konsultācijas, rūpēsies, lai uzņēmumi atskaitās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti