Valsts pārvaldē degvielu un autotransportu plāno iepirkt centralizēti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ministru kabinets (MK) sēdē otrdien, 12. aprīlī, atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) priekšlikumu par publisko iepirkumu centralizāciju. Centralizēti ministriju un to padotībā esošo iestāžu vajadzībām plānots iepirkt atsevišķas preces, piemēram, degvielu un autotransportu, liecina Finanšu ministrijas (FM) informācija.

FM informatīvajā ziņojumā norādīja, ka iepirkumu centralizācija plānota tādās preču un pakalpojumu grupās kā:

  • degviela,
  • mācību procesam nepieciešamie laboratorijas materiāli,
  • reaģenti un ķimikālijas, elektroenerģija;
  • autotransporta līdzekļu iegāde un transporta pakalpojumi.

Vienlaikus paredzēts pārskatīt un aktualizēt elektronisko iepirkumu sistēmā pieejamos preču un pakalpojumu katalogus, tai skaitā izvērtējot telekomunikāciju ierīču un pakalpojumu centralizētu iepirkumu.

Papildus minētajām jomām valsts pārvaldes iestādes tiek aicinātas, kur vien iespējams, izmantot risinājumu pievienoties citu iestāžu iepirkumiem ar vispārīgām vienošanām vai kopīgiem iepirkumiem, ko plānots izsludināt 2022. gadā vai 2023. gadā, tādējādi izmantojot iespēju racionalizēt savas darbības iepirkumu jomā.

Vienlaikus arī pašvaldības tiek aicinātas izvērtēt iespēju plānot un organizēt centralizētus iepirkumus pašvaldību iestāžu vajadzībām vismaz tādās preču un pakalpojumu grupās kā autotransporta līdzekļu iegāde un transporta pakalpojumi,

elektroenerģija, degviela, dabasgāze, pasta un kurjeru pakalpojumi, izņemot gadījumus, kad iepirkumam nav pārrobežu interese vai minēto preci vai pakalpojumu var nodrošināt vietējie ražotāji, vai ja centralizēti veikts iepirkums nav uzskatāms par efektīvu attiecīgajā gadījumā, norādīja FM.

Risinājums publisko iepirkumu centralizācijai izstrādāts, ņemot vērā jau esošās iniciatīvas un pilotprojektus publisko iepirkumu centralizācijā, kā arī ievērojot Iepirkumu uzraudzības biroja veiktajā pētījumā par šī jautājuma pieredzes analīzi Latvijā un ārvalstīs izdarītos secinājumus, skaidroja ministrijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti