Valsts par miljonu eiro pārdevusi «Sertifikācijas un testēšanas centru»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Valsts AS "Privatizācijas aģentūra" (PA) par nepilnu miljonu eiro Lietuvas sabiedrībai "Universal Trade" pārdevusi iepriekš valstij piederošo SIA "Sertifikācijas un testēšanas centrs", liecina PA informācija.

"Universal Trade" pērn izsolē par 793 111 eiro iegādājās 80% uzņēmuma valsts kapitāla daļu. Kopumā izsolē piedalījās trīs pretendenti. Izsolē pārdodamās kapitāla daļu paketes sākumcena bija noteikta 333 111,12 eiro. Papildus šogad "Universal Trade" iegādājās uzņēmuma darbiniekiem un izpildinstitūcijas locekļiem rezervētās 67 159 kapitāla daļas jeb 20% no sabiedrības pamatkapitāla. Tās nopirktas par izsolē noteikto valsts kapitāla daļu cenu.

Tādējādi sabiedrība "Universal Trade" ir kļuvusi par vienīgo uzņēmuma īpašnieku. Kopējā valsts kapitāla daļu pārdošanas cena ir 991 387,42 eiro.

PA norāda, ka saskaņā ar nosacījumiem kapitāla daļu paketes pircējam būs jānodrošina, ka piecu gadu laikā no pirkuma līguma noslēgšanas dienas tiek saglabāts sabiedrības darbības profils – traktoru un to sastāvdaļu, traktoru piekabju, maināmo velkamo mašīnu un lauksaimniecības un mežsaimniecības mašīnu sertifikācija, testēšana un inspicēšana, autoceļiem neparedzētās mobilās tehnikas iekšdedzes motoru sertifikācija, kā arī bioloģiskās lauksaimniecības uzņēmumu sertifikācija.

"Sertifikācijas un testēšanas centra" galvenais darbības veids ir tehniskās pārbaudes un analīze. Sabiedrība darbojas tādās valsts reglamentētajās sfērās kā atbilstības novērtēšana (t.sk. dažāda veida tehnikai, darba aprīkojumam darba vietās un bioloģiskās lauksaimniecības uzņēmumiem), testēšana (t.sk. mašīnām, darba aprīkojumam, darba vides parametriem, motoru izmešiem) un inspicēšana (aukstā un karstā ūdens patēriņa skaitītāju atkārtota verificēšana).

Uzņēmumam ir profesionālu un kompetentu ekspertu komanda, kas bioloģiskās lauksaimniecības sertifikācijas pakalpojumus sniedz kopš 2004. gada. "Sertifikācijas un testēšanas centrā" ir izveidots un akreditēts mācību centrs, kas nodrošina profesionālas ievirzes tālākizglītības programmu īstenošanu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti