«Valsts nekustamo īpašumu» vadītājs Ronalds Neimanis atstāj amatu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ronalds Neimanis atstās valsts AS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) valdes priekšsēdētāja amatu, informē uzņēmumā.

VNĪ norāda, ka Neimanis atstāj uzņēmuma vadītāja amatu pēc savstarpējās vienošanās. Pēc nepilniem diviem VNĪ nostrādātiem gadiem Neimanis nolēmis pieņemt jaunus profesionālos izaicinājumus.

Atbilstoši VNĪ padomes 2017. gadā izvirzītajiem uzdevumiem Neimanim bija jānodrošina uzņēmuma pārvaldības modeļa maiņa, kā arī jāizstrādā un jāīsteno VNĪ vidēja termiņa attīstības stratēģija 2018.-2022. gadam.

"Ar gandarījumu var atskatīties uz šajā laikā paveikto, jo esam izdarījuši daudz, lai pārveidotu VNĪ par klientu orientētu un respektētu organizāciju, kas efektīvi pārvalda vērtīgus valstij piederošus nekustamos īpašumus," uzsvēra Neimanis.

2018. gadā ekspluatācijā nodoti vairāki lieli objekti – Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja jaunās biroja telpas, prokuratūras ēka Kalnciema ielā, Tiesu administrācijas ēka Mazajā nometņu ielā, rekonstruētās Kultūras ministrijas un Cēsu mūzikas skolas ēkas, Klaušenieku māja Turaidas muzejrezervātā, atjaunotā fasāde ēkai Skārņu ielā, kā arī turpinājusies telpu pielāgošana Valsts ieņēmumu dienesta vajadzībām ēkā Talejas ielā. Patlaban plaši rekonstrukcijas darbi turpinās vairākos objektos, tostarp Rīgas pilī, Jaunajā Rīgas teātrī, Okupācijas muzejā.

VNĪ padomes priekšsēdētājs Mārtiņš Bičevskis norādīja, ka Neimaņa pēdējā darba diena VNĪ ir piektdiena, 18. aprīlis. No otrdienas, 23. aprīļa, par valdes priekšsēdētāju uz laiku iecelts valdes loceklis Andris Vārna.

Kapitālsabiedrības padome tuvākajā laikā izsludinās atklātu konkursu uz valdes priekšsēdētāja vietu, piesaistot profesionālu personāla atlases uzņēmumu, teica Bičevskis, norādot, ka būtiskākais VNĪ darbā ir īstenot sāktās pārmaiņas.

Darbu VNĪ valdē turpina Sigita Janvāre, Kitija Gruškevica, Līga Ermane un Andris Vārna.

VNĪ šobrīd īsteno 33 nozīmīgus attīstības projektus aptuveni 154 miljonu eiro apmērā. Uzņēmums nodrošina nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību ap 500 nekustamo īpašumu adresēm ar 1700 ēkām 1,2 miljonu kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4100 zemes īpašumu vairāk nekā 10 miljonu kvadrātmetru platībā.

VNĪ dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti