«Valsts nekustamo īpašumu» vadītāja amatam izraudzīts Renārs Griškevičs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Atklātajā konkursā uz valsts AS "Valsts nekustamie īpašumi'' (VNĪ) valdes priekšsēdētāja amatu uzvarējis Renārs Griškevičs. Kopumā konkursā uz uzņēmuma vadītāja amatu pretendēja 38 kandidāti, informēja VNĪ padomes priekšsēdētājs Mārtiņš Bičevskis.

Bičevskis norādīja, ka Griškevičam ir plaša pieredze operatīvās darbības, finanšu un investīciju uzraudzībā, stratēģiskajā plānošanā un iepirkumu pārraudzībā. Viņam ir pieredze lielu uzņēmumu vadībā Latvijā, Centrālās un Austrumeiropas valstīs. Vairāk nekā desmit gadu strādājis dažādās būvmateriālu ražotāja ''Cemex" (tagad – "Schwenk Latvija") struktūrvienībās, tostarp bijis "Cemex Baltic’s & Finland" valdes loceklis, "CemexBaltic Cement Russia" un "Cemex Hungary" vadītājs.

"Esam gandarīti par to, ka mūsu komandai pievienosies kolēģis, kuram ir nopietna pieredze ne tikai vietējā, bet arī starptautiska līmeņa biznesā. Sagaidām, ka jaunais valdes priekšsēdētājs būs spēcīgs līderis, kura pieredze ļaus veiksmīgi turpināt uzņēmumā iesāktās pārmaiņas. Īpaši vērtīgas būs Griškeviča zināšanas starptautisku uzņēmumu vadībā, digitālajā transformācijā un korporatīvajā pārvaldībā, jo mums ir ļoti būtiski, lai VNĪ sekmīgi īstenotu ambiciozos nākotnes plānus," uzsvēra Bičevskis.

Savukārt Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas vadītāja Dzintra Gasūne norādīja, ka konkursam kandidāti pieteicās atklātā konkursā, un nominācijas komisija katrai nākamajai kārtai izvirzīja kandidātus ar augstāko novērtējumu. 

Viņa skaidroja, ka VNĪ valdes priekšsēdētāja atlases process notika četrās kārtās, kas iekļāva kandidāta izvērtēšanu izvirzītajām prasībām, interviju, prezentāciju par VNĪ vidēja termiņa darbības stratēģiju, kā arī padziļinātu kandidātu prasmju un kompetenču novērtējumu, ko veica personāla atlases kompānijas eksperti. 

Gasūne pozitīvi vērtēja lēmumu kandidātu izvērtēšanas procesā iesaistīt personāla atlases konsultantu, tādējādi nodrošinot neatkarīgu viedokli par kandidātiem un to atbilstību izvirzītājām prasībām.     

Nodaļas vadītāja arī atzīmēja, ka kapitālsabiedrību augsta līmeņa vadītāju kandidātu atlases process vidēji ilgst trīs mēnešus. Taču atsevišķām kapitālsabiedrībām kandidātu iecelšanai amatā nepieciešami līdz pat sešiem mēnešiem, jo šis ir maksimālais laiks, kas nepieciešams, lai saņemtu atbilstības izvērtējumu saistībā ar kārtību, kādā valdes vai padomes loceklim tiek piešķirta pieeja valsts noslēpumam.

Darbojoties VNĪ valdē, Griškevičs būs atbildīgs arī par finanšu vadību, investīciju finansēšanu un uzraudzību. 

VNĪ padome par izvirzīto kandidātu informēja kapitāldaļu turētāju – Finanšu ministriju (FM). Griškevičs darbu VNĪ vadībā sāks pēc tam, kad saņems pieeju valsts noslēpumam. Līdz brīdim, kad darbu uzsāks jaunais valdes priekšsēdētājs, šo amatu turpinās ieņemt VNĪ valdes loceklis Andris Vārna. Darbu uzņēmuma valdē turpina arī Sigita Janvāre un Kitija Gruškevica, norāda VNĪ  padome.

KONTEKSTS:

Iepriekšējais VNĪ valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis pēc nepilniem diviem uzņēmumā nostrādātiem gadiem šā gada aprīlī atstāja amatu. Tas noticis pēc savstarpējās vienošanās. Neimanis nolēmis pieņemt jaunus profesionālos izaicinājumus, toreiz norādīja VNĪ.

Kopš 15. augusta VNĪ valde darbojās trīs cilvēku sastāvā no pieciem. Oktobrī tiks izsludināts konkurss piektā valdes locekļa atlasei.

VNĪ norāda, ka uzņēmums šobrīd īsteno 85 infrastruktūras attīstības projektus aptuveni 180 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām. Uzņēmums nodrošina nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību ap 450 nekustamo īpašumu adresēm ar 1200 ēkām un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti